“Ziekte deed me kiezen voor mezelf … én een eigen zaak”

De diagnose ‘borstkanker’ en de daaropvolgende strijd tegen de ziekte zijn voor Karen D’Hondt (39) een wake-upcall. “Het wakkerde in mij een enorme levenslust aan.” Die liefde voor het leven – en het besef dat het snel gedaan kan zijn – doen haar besluiten om uit haar comfortzone te stappen. Vandaag is haar eigen zaak een feit: Karen Coacht.

Op haar 39ste heeft Karen al een mooie carrière achter de rug. Begonnen als leerkracht, van daaruit geëvolueerd naar de begeleiding van werkzoekenden in armoede en van organisaties. Intussen heeft ze meer dan vijftien jaar ervaring als coach en volgde ze ook de nodige opleidingen. Haar vertrekpunt is altijd de persoon als geheel, met aandacht voor een geïntegreerde aanpak.
Een traject dat getuigt van bevlogenheid. Toch liep haar pad niet altijd over rozen. De diagnose ‘borstkanker’ bracht een tijdje geleden alles even tot stilstand. “Ik had voordien ook al een chronische ziekte en verlies ervaren. Kanker was voor mij dé wake-upcall. Het wakkerde een immense liefde voor het leven in mij aan, die me hielp om ook mezelf graag te zien.”

Van Startersroadshow naar eigen zaak
Het besef dat het snel voorbij kon zijn, deed Karen besluiten om uit haar comfortzone stappen. En de ondernemerskriebels die ze al langer voelde, niet meer te negeren. “Ik zag in een lokaal krantje een advertentie voor de UNIZO Startersroadshow en besloot om een kijkje te gaan nemen. Ik hoorde er ondernemers praten over hoe zij een zaak hadden opgestart. Een enorm inspirerende ervaring. Ik ging bruisend van energie naar huis en schreef me prompt in voor Go4Business.”
Die beslissing bleek de goede. “Ik had vanaf het eerste gesprek een klik met coach Valérie. Het traject was helder en toegankelijk, met feedback die altijd naar de essentie ging. In het begin werd ik soms wat ontmoedigd door het cijferwerk, maar uiteindelijk zag ik ook daar het belang van in. En stond ik ervan versteld hoe snel ik ermee weg was.”

Focus bewaren
Een goede vier maanden later is Karen Coacht een feit, Karens eigen lifecoachingpraktijk. En putten haar klanten moed uit haar verhaal. Want uiteindelijk is zij zelf het beste voorbeeld van hoe een crisis je dichter bij jezelf kan brengen, als je er maar voor openstaat. 
Karen is nog altijd even blij dat ze de stap durfde te zetten, mét de nodige ruggensteun. “Vandaag, vier maanden na mijn opstart, merk ik dat het nuttig blijft om terug te grijpen naar de plannen die ik tijdens Go4Business heb opgesteld. Het helpt om je focus te bewaren. Ik heb de begeleiding dan ook al aan verschillende mensen aangeraden. En dat blijf ik doen!”

Net als Karen nood aan dat extra duwtje in de rug? Schrijf je in voor de begeleiding Go4Business!