Zij slaan de handen in elkaar tegen de mondmaskernood!

Bierbrouwer AB InBev en matrassenmaker Somnis Bedding hebben de handen in elkaar geslagen en samen het initiatief genomen voor een Belgische mondmaskerproductielijn. Dat las je op 12 augustus in De Standaard. En die productielijn is er mede dankzij UNIZO. Want UNIZO Internationaal zorgde voor de introducties bij de relevante personen op de kabinetten (De Block en De Backer) en de overheidsinstanties (FOD Economie en FAGG).

Bron: De Standaard, 12 Aug. 2020

"Met een routineuze beweging houdt tester Fernando Ungaro een vlam onder het mondmasker dat net van de band gerold is bij Somnis Bedding in Lokeren. De brandproef is een van de negentien tests waarmee de kwaliteit van de maskers wordt onderzocht. Zoals verwacht komt het masker er ongeschonden uit.

Ceo Ivan Van Duysen kijkt goedkeurend toe. Sinds enkele weken heeft hij een extra productielijn geïnstalleerd in zijn fabriek: behalve matrassen maakt Somnis Bedding nu ook hoogkwalitatieve mondmaskers. In één van de ruimtes in het fabriekscomplex staat een gloednieuwe machine, die op vraag van Somnis werd ontwikkeld door de Duitse machinebouwer Beckmann. Voorlopig is het nog een bescheiden activiteit: van de tweehonderd werknemers zijn er vijf belast met de mondmaskerproductie.

De voorlopig enige klant is AB InBev. De bierbrouwer is mede- initiatiefnemer van het project en heeft de investering in de machine voor zijn rekening genomen. 'Deze maskers zijn bestemd voor al het personeel van onze 32 Europese brouwerijen en depots', zegt woordvoerster Laure Stuyck. 'Daarvoor hebben we er 250.000 per maand nodig. En de eerste 300.000 worden geleverd aan de cafés die bier van ons afnemen'.

Het verhaal achter de Lokerse mondmaskers is opmerkelijk. Van Duysen rook in maart al een kans, omdat de productie van de maskers parallellen vertoont met die van matrassen. Het niet-geweven textiel dat voor de ondervliezen van de matrassen wordt gebruikt, is ook de grondstof voor de mondmaskers. Via UNIZO en het kabinet van minister Philippe De Backer (Open VLD) kwam Van Duysen in contact met AB InBev, dat een producent zocht om zijn eigen personeel te kunnen voorzien van maskers. Toen Van Duysen Beckmann zover kreeg om een machine te ontwikkelen, viel alles op zijn plaats."

Dat UNIZO bij het verhaal betrokken werd, hoeft niet te verbazen. Hans Van Duysen is immers geen vreemde voor onze organisatie. Hans Van Duysen, de zaakvoerder van SOMNIS, is lid van UNIZO, docent bij onze Masterclass China Business 2020 en hij zetelt in de Stuurgroep KMO & Internationaal.

Het volledige artikel uit De Standaard? 

Dat lees je hier.