Zo bespaar je meer energie met je bedrijf

Veel bedrijven willen energie besparen. Om de kosten onder controle te houden, maar ook omdat het moet van de Europese Commissie. Via de European Green Deal wil de EU een emissiereductie van 55% in 2030. Dat betekent dat we met z’n allen een inspanning zullen moeten doen.

Energiezuinige oplossingen zijn een deel van de puzzel, maar er is nog meer mogelijk. Ook je medewerkers bijvoorbeeld kunnen het verschil maken door slimmer om te springen met energie. Want de goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt.

Hoog tijd voor actie

Gebouwen zijn echte energievreters. Ze zijn verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik in Europa. En Belgische bedrijfspanden blijken dan nog 20% meer energie te verbruiken dan in de meeste andere Europese landen. Geen wonder dat de overheid wil dat bedrijven actie ondernemen. Maar hoe?

Om bedrijven te helpen in hun streven naar een lager energieverbruik heeft Luminus enkele handige tools en tips.

 1. Motiveer je medewerkers met opvallende posters
  Vandaag is iedereen zich bewust van de nood aan energiebesparing en het verlagen van de ecologische voetafdruk. Vaak weten we wel hoe we eenvoudig minder energie kunnen verbruiken, maar moeten we er enkel nog aan herinnerd worden. De verwarming een graadje lager zetten, sluimerverbruik vermijden, het licht doven, af en toe de trap nemen in plaats van de lift,… Het zijn kleine gewoontes die op lange termijn een grote impact hebben. Print meteen de informatieve affiches met concrete besparingstips uit en hang ze op in de bedrijfsgebouwen. Zo krijg je iedereen mee.
   
 2. Subsidiekompas met alle fiscale voordelen
  Het subsidiekompas maakt je wegwijs in alle premies en toelages voor energiebesparende oplossingen.
   
 3. Gebruik de Luminus-energiescan
  Ontdek via de Luminus-energiescan snel hoe energiezuinig jouw bedrijf is in vergelijking met andere bedrijven in je sector. Je krijgt meteen een benchmarking en oplossingen op maat om je energie-efficiëntie te verhogen.

Energie besparen begint vandaag

Je ziet: om zuiniger met energie om te springen en te besparen in jouw bedrijf, hoef je niet te wachten. Er zijn vele ‘quick wins’ waar je vandaag al mee kan starten. Wil je nog meer advies op maat van je bedrijf? De experts van Luminus helpen je graag.

Contacteer ons gerust, want er zijn nog meer mogelijkheden