"Zowat alles is veranderd na coaching van UNIZO"

Jelle (30) runt twee bedrijven, naast zijn job als gastdocent: Team Wauw en evenementenbureau A-Maze. Hoewel hij al wat ervaring had, liet hij zich onlangs toch nog begeleiden door UNIZO. Zij gaven hem nieuwe inzichten en nieuwe impulsen. Met resultaat. Jelles omzet is sinds vorig jaar verdubbeld. 

(op de foto: Jelle in actie op Pukkelpop met de agents van Boris Agency)

In 2013 waagt Jelle de sprong naar een zelfstandigenstatuut als freelancer in de evenementensector. Hij speelt op zeker en blijft deeltijds aan de slag in de verzekeringssector. Maar al snel blijkt dat ondernemen echt zijn ding is. In 2016 richt hij zijn eigen evenementenbureau A-Maze op. Haast tegelijkertijd ziet Team WAUW het levenslicht: samen met twee partners voorziet Jelle evenementen van jonge en enthousiaste medewerkers.

Een groentje op het vlak van ondernemen? Dat is Jelle alvast niet: hij liet zich al eerder begeleiden. Dus weet hij hoe het kritische oog van een externe adviseur je stimuleert en motiveert.

Constructieve gesprekken met concrete actiepunten

In coach Evy vindt Jelle een uitstekend klankbord. “Evy is een open persoon. Met haar heb ik die klik die zo belangrijk is. Weet je wat geweldig is? Evy heeft een partner die zelf ondernemer is. Ze kent dus het klappen van de zweep. Wanneer ik over mijn thuissituatie vertel, weet ze perfect wat ik bedoel.” Evy brengt hem waardevolle inzichten bij. Het meest doorslaggevende? Ongetwijfeld het besef dat hij A-Maze en Team WAUW niet op zijn eentje kan blijven runnen. Vandaag heeft Jelle twee vaste medewerkers in dienst.

“Wat dit traject rond bedrijfsoptimalisatie zo interessant maakt, is dat je na afloop snel praktisch aan de slag gaat. Je krijgt een verslag van de gesprekken én een conclusie met actiepunten. Zo weet ik nu wat ik precies in orde moet brengen om GDPR-proof te zijn. Bovendien raadt Evy aan om – net zoals bij Team WAUW – voor A-Maze een marketingplan te schrijven. Omdat beide bedrijven een andere approach hebben, stond ik er zelf niet bij stil.” Wat Jelle ook apprecieert, is de alertheid van zijn coach: iemand die vraagt of je daadwerkelijk al stappen onderneemt. “Superhandig! Want zo vat je de koe meteen bij de horens.”

Jelle is geen prille ondernemer en heeft de voorbije jaren kennis en ervaring opgebouwd. Hij wist dus al veel, maar had toch voor bepaalde beslissingen dat laatste duwtje in de rug nodig. En dat gaf Evy hem. “De bevestiging dat je goed bezig bent, doet ook deugd. Zo gaf Evy me een dikke pluim voor mijn overzichtelijke administratie.”

Negen adviesuren, een wereld van verschil

Elke begeleiding rond bedrijfsoptimalisatie bestaat uit negen adviesuren, verspreid over drie verschillende contactmomenten. Die manier van werken vindt Jelle efficiënt. “Na elk gesprek krijg je huiswerk mee. Dat verplicht je om met je traject bezig te zijn. En na te denken.”

Of er veel is veranderd in zijn leven door de begeleiding? “Zowat alles! Mocht ik vandaag werken zoals ik voor de coaching deed, zou ik het niet redden.”
Na het traject heeft Jelle een grote stap gezet. “Ik ben niet meer alleen een ondernemer – ik ben ook baas en werkgever. Te gek!”. De cijfers liegen niet: A-Maze en Team WAUW draaien op volle toeren. Ten opzichte van vorig jaar is de omzet verdubbeld.

“Of ik dit traject van UNIZO aanraad? Absoluut! En dan vooral aan alle ‘onderweggers’ die hun eerste stapjes in de ondernemingswereld hebben gezet. De beginjaren als ondernemer zijn fantastisch. Wat wil je: alles is nieuw en spannend. Maar op een gegeven moment komt de weerbots. Dát is het moment om je te laten adviseren. Om zo nieuwe impulsen te krijgen. Om je aanbod te verfrissen – voor jezelf en voor je klanten. Nog een laatste advies? Met Evy als coach zit je zeker goed!”

Ben je net als Jelle ook op zoek naar nieuwe prikkels? Laat je adviseren door onze coaches!

Alles over UNIZO bedrijfsoptmalisatie