Online infosessie 'Verken de Baltische tijgers' - Estland & Litouwen

De handelsrelaties tussen Vlaanderen, Litouwen en Estland bestaan reeds sinds het middeleeuwse Hanzeverbond. De vriendschap tussen onze regio en beide Baltische staten is nog altijd even sterk en wordt elk jaar verder bekrachtigd door talrijke culturele, academische en economische uitwisselingen

In 2016 opende Flanders Investment & Trade een kantoor in de Litouwse hoofdstad Vilnius van waaruit ook de Estlandse markt opgevolgd wordt. Het moet opgemerkt worden dat de zaken echt wel goed gaan. 
In 2018 bedroeg de Vlaamse totaaluitvoer van goederen naar Litouwen meer dan 835 miljoen euro en die naar Estland 308 miljoen euro. Vooral Estland doet het economisch erg goed. De werkloosheid nam er in 2018 af tot 5,4%.
Ook Litouwen scoort goed. Het Litouwse BNP per capita bedroeg in 2018 maar liefst 16.599 euro wat toch 2.189 euro hoger lag dan het jaar daarvoor. 
Niet alleen de macro-economische statistieken maar ook de berichten van onze Vlaamse Economische Vertegenwoordiger ter plaatse bevestigen dat er in het Baltische gebied interessante handelsopportuniteiten voor onze Vlaamse exporteurs bestaan. 

Daarom maakte UNIZO, samen met Flanders Investment & Trade, in het kader van onze 4Explorers-begeleidingstrajecten, een online infosessie over het zaken doen met Litouwen en Estland. 

Je mag een antwoord verwachten op onderstaande vragen:

  • Wat was de impact van COVID-19 op de Estlandse en Litouwse economie?
  • Wat zijn de troeven van deze markten voor onze Vlaamse bedrijven post-COVID-19?
  • Wat is de perceptie van Vlaanderen? Speelt “Made in Flanders” een rol voor de Litouwse of Estlandse consument / klant?
  • Wat is het belang van lokale partners? Agenten? Verkopers? Kan het zonder?
  • Met welke culturele gewoontes moet ik zeker rekening mee houden?
  • Wat is het belang van e-commerce & digitalisering in deze landen?
  •  ...

Schrijf je hier onder in!
Na inschrijving ontvang je een link voor het volgen van deze sessie.

(bv. 0123.456.789)