Winkelhiers in de kijker

Lokaal kopen kun je overal, in alle sectoren, offline en online. Benieuwd om enkele Winkelhiers beter te leren kennen?

Bakkerij Heidi – Geert Vanderheyden en Inge De Wever

“De fysieke winkel bestaat bijna 25 jaar, sinds 8 jaar hebben wij ook een online shop. Waarom zou een bakkerij geen online verhaal kunnen hebben? Het is gemakkelijk, mensen kunnen vanuit hun zetel aanduiden wat ze willen en er ’s morgens om komen. En het maakt dat wij naar productie toe ook echt om maat kunnen werken, zonder veel overschot.”

Bakkerij Heidi

 

 

 

Blabloom – Kim Smeets en Annelies Vanvinckenroye

“De baby- en kindermarkt is heel groot, wij werken specifiek rond ‘wat heb je écht nodig’ voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en gezonde producten. Ook het ecologisch aspect is voor ons heel belangrijk, omdat we uiteindelijk ook op deze wereld leven en onze kinderen een mooie toekomst willen geven.”

www.blabloom.com 

 

Moernaut – Evert De Bruycker

“Wij bestaan al meer dan 80 jaar en onderscheiden ons door iets meer nichemerken en Belgische ontwerpers te brengen. Onze grootste troef is dat wij de schoenen echt kunnen aanpassen aan de behoeften van de klant, bijvoorbeeld voor mensen met zware kuiten of een hamerteen.”

www.moernaut.be

 

 

 

Multi Bazar – Véronique en Liesbeth Moyaert

“Onze klanten komen bij ons om ideeën op te doen. Wij zorgen voor beleving in de winkel met inspiratiehoekjes en organiseren regelmatig events. Zo organiseren we bijvoorbeeld laatavondshopping met een glaasje bubbels en modeshows.”

www.multibazar.be

 

Cyclo Europe – Nadine Morel

“Een fiets is een beleving, die moet je kunnen testen, daar hoort een degelijke uitleg bij. Ik merk dat door de vele internetverkoop mensen terug meer nood hebben aan menselijk contact. En dan zijn ze soms verbaasd dat ze hier goede service krijgen, alhoewel dat voor ons altijd vanzelfsprekend is geweest.”

www.cycloeurope.be

 

 

De Gele Flamingo – Sophie Claes

“De Gele Flamingo is een online kids concept store. Ik ben met de webshop begonnen omdat ik spulletjes voor mijn dochter online wilde kopen, maar die niet in België vond. Vandaag stel ik 8 enthousiaste en ervaren mama’s tewerk.”

www.degeleflamingo.be

 

Julien Jewelry – Julien De Maere

“Ik behoor tot de vijfde generatie, maar startte in 2011 met een eigen project in Gent. Juwelen draaien altijd om liefde, klanten willen een persoonlijk product, dat volledig bij hen past. Ik kan echt voelen aan mensen wat ze nodig hebben.”

www.julien-jewelry.com

 

 

 

La Bottega – Karine Valy

“28 jaar geleden ben ik met mijn droom begonnen, ondertussen is La Bottega uitgegroeid tot een heel grote conceptstore voor dames, heren en kinderen. Wij laten onze goederen buiten de stad leveren bij CityDepot, die met kleine bestelwagens alles tot bij ons brengen. Zo weren we de grote vrachtwagens uit Hasselt.”

www.labottega.be

 

MKnives – Sander Miesse

“Ik ben messen beginnen maken vanuit een passie die ik al had als kind. Persoonlijk contact is heel belangrijk, zowel bij de professionele als bij de amateurkoks. Voor mij is een mes niet iets dat je zomaar in een lade gooit, het is de beste vriend van de kok.”

www.mknives.be

 

 

Piet Moodshop – Christophe Verbeke

 “Piet Moodshop bestaat 7 jaar en bestaat vandaag uit 2 winkels, een webshop en 3 personeelsleden. We vinden het heel belangrijk dat klanten geholpen worden in hun zoektocht naar een cadeautje, zowel in de winkel als op de site. Met onze online cadeauzoeker kun je parameters instellen en zo het perfecte geschenk vinden.”

www.pietmoodshop.be

 

Raineri – Gianfranco Raineri

“Raineri verkoopt exclusief Italiaanse producten. Mijn vader startte in 1964 met het invoeren vanuit een eerste wijnhuis. In 1998 nam ik de zaak over. Wij hebben klanten die al 20 tot 30 jaar bij ons komen.”

www.raineri.be

 

 

 

Verfaillie-Bauwens – Dominique Vander Stichele

“Mensen komen bij ons binnen met een foto van de muur of de kast, wij denken dan mee en geven advies afhankelijk van de noden van de klant. Dat gaat veel verder dan een mooi model of technische specificaties op een website.”

www.verfaillie.be