Ontslag in tijden van corona: wat moet je als werkgever weten?

De coronacrisis heeft een grote impact op onze arbeidsmarkt. Kleine en middelgrote ondernemingen zien hun omzetten dramatisch dalen. De (versoepelde regels inzake) tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona geeft bedrijven wat ademruimte en helpt ontslagen te vermijden. Werkgevers ontslaan immers nooit mensen voor hun plezier.

Maar in moeilijke tijden voelt een bedrijf zich soms toch genoodzaakt om werknemers te ontslaan om het voortbestaan van de onderneming te verzekeren. Wat moet je als werkgever weten en waar let je best op? Je ontdekt het in onze UNIZO Snelwijzer 'Ontslag in tijden van corona'. 

Download de snelwijzer

Elk talent aan boord

Als ondernemer sta je voor heel wat uitdagingen, ook met je personeel. 'Elk Talent Aan Boord' gaat samen met jou op zoek naar een duurzame, toekomstgerichte inclusieve hr-aanpak. Hoe is de huidige situatie? Waar zijn er knelpunten? Of waar is optimalisatie mogelijk? Met onze hr-scan peilen we hoe jij staat tegenover je personeelsbeleid. 

Aan de hand van een korte vragenlijst (10min), doen we een objectieve analyse en bekijken we welke stappen gezet kunnen worden om Elk Talent binnen je bedrijf maximaal te laten open bloeien en indien nodig nieuwe medewerkers te rekruteren. Jouw antwoorden onderwerpen we aan een objectieve analyse en onze hr-adviseurs staan je graag bij met het gepaste gratis eerstelijnsadvies.

Doe de hr-scan!