Onze Winkelhier-acties

UNIZO lanceerde begin juni 2019 de Winkelhier-campagne om lokaal kopen te stimuleren, of dat nu bij een fysieke winkel of een webshop is.  

“We willen ervoor zorgen dat onze handelscentra leefbaar blijven, dat het bruisend en gezellig blijft om te gaan winkelen. En dat kan je maar op één manier doen: door er effectief te gaan winkelen. Kopen bij de ondernemer van hier wil zeggen dat die ondernemer kan overleven. En als hij overleeft, kan hij mensen tewerkstellen.”
         

     - Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder UNIZO

 

De 8 miljard euro Winkelhier campagne

6 December 2018. De tweede winkelhier sensibiliseringsactie is net als de eerste een echte guerilla campagne. Met een indrukwekkende stapeling dozen afkomstig van pakketjes die in België geleverd werden door buitenlandse webshops werd het getal ‘8 miljard’ gevormd op de Kunstberg in Brussel.

Waarom?
Omdat we beter 8 miljard euro investeren in mensen van hier, dan in dozen uit het buitenland. De positieve effecten voor onze economie en maatschappij zijn immers enorm. Geld dat hier wordt uitgegeven wordt hier ook terug geïnvesteerd, in jobs, infrastructuur, aantrekkelijke steden, lokale verenigingen, duurzaamheid, beleving. Daarom willen we de consument aan het begin van de eindejaarsperiode oproepen om massaal te winkelhieren voor cadeautjes, feesten, outfits… en dat zowel offline als online. 

Bekijk het VRT nieuws item over de 8.000.000 campagne.

En bekijk hier de video over de campagne.

Winkelhier jij ook? Laat het dan weten op sociale media door de hashtag #winkelhier te gebruiken.

De start van Winkelhier: UNIZO Winkelhier bij ambassadeurs actie

In juni 2019 lanceerde UNIZO haar 'Winkelhier bij ambassadeurs' campagne. 5 rasechte Winkelhiers bedankten die dag op een ludieke manier hun klanten voor jarenlange trouw. De campagne kreeg heel wat aandacht in de pers en op sociale media. Het begrip Winkelhier was geboren.
Bekijk hier het verslag van de Winkelhier actie op VRT nieuws (12/06/2019)

UNIZO Winkelhier campagne met Winkelhier ambassadeurs