Inspiratiecafé: Start je eigen zaak, future proof!

28 feb 2018
Gent / Netwerkactiviteit

Inspiratiecafé: Start je eigen zaak, future proof!

Voor wie?
De inspiratiecafés zijn er voor iedereen met goesting om te ondernemen.

Wat?
Zowel jonge als ervaren ondernemers beantwoorden deze avond al jouw vragen...

  • Hoe is het om een eigen zaak te runnen?
  • Wanneer schakel ik over van een idee naar een echte zaak?
  • Hoe weet ik welk type zaak ik moet runnen?
  • Welke uitdagingen van de toekomst zijn er voor ondernemers als mij?

Laat je inspireren door het enthousiasme van ervaren starters, ontmoet andere ondernemers in spé en grijp deze kans om je netwerk verder uit te breiden.

Future proof?
Wist je dat... met een goed vernieuwend idee de wereld voor je open ligt? Kijk maar naar de belangrijke pioniers in het bedrijfsleven.
Zij hebben voor grote veranderingen gezorgd die ons leven beïnvloed hebben. Maar hoe belangrijk is innovatief ondernemen voor kleinere ondernemers?

Tijdens deze avond kom je alles te weten over innovatief ondernemerschap voor starters.

Sprekers?
Kom luisteren naar de inspirerende verhalen van…

Jeroen De Backer, Pridiktiv Care.
“De zorgsector zal de komende jaren fors blijven groeien, onder meer door vergrijzing. Maar er is minder geld en personeel.“ Met dit idee in het achterhoofd startte Jeroen, ervaren marketeer en business developer, in 2015 het online platform 'Pridiktiv Care' op. Eén jaar later kreeg Pridiktiv Care maar liefst 196 000 euro aan Vlaamse innovatiesubsidies om de artificiële intelligentie achter het platform verder uit te bouwen.

Jona Van Laer, Tuinjan.
Duurzame innovatie in de praktijk... Dat is Jona Van Laer, student Groenmanagement aan de HoGent. Jona startte onlangs zijn eigen tuinonderneming, waarin het ecologische aspect centraal staat. Hij gebruikt duurzame en ecologische oplossingen en maakt zijn verplaatsingen met zijn Tuinjan elektrische bakfiets. In 2017 werd hij terecht verkozen tot een van de eindfinalisten op de Gentrepreneur awards.

Leslie Cottenjé, Hello Customer
Ze is linguïste van opleiding, maar heeft een neus voor technologie. Leslie richtte een 3-tal jaar geleden 'Hello Customer' op en helpt bedrijven gerichter naar klantentevredenheid te peilen. "Ik ontmoet veel starters die met apps, web of internet of Things bezig zijn waarvan ik de marktrelevantie toch in vraag stel. Ze zijn zo bezig met hun eigen verhaal, maar vergeten tegelijk het belangrijkste aspect: klanten."

Ruth DeVreese, Bruisende Binnenstad (HoGent)
Al 15 jaar is Ruth Devreese actief binnen HoGent, als lector digitale marketing, maar ook als één van de drijvende krachten achter Broeikas Aalst, een koepelorganisatie voor studenten en jongeren met goesting om te ondernemen. Op ons inspiratiecafé vertelt ze over haar onderzoek naar gefailleerde herstarters, als ook over het HoGent project 'Bruisende Binnenstad', waarbij het belang van een bruisende handelskern werd aangetoond.

Programma

18u30: Onthaal
19u00: Welkomstwoord HoGent & UNIZO Oost-Vlaanderen
19u15: Panelgesprek met o.m. Jeroen De Backer, Jona Van Laer, Leslie Cottenjé &
             Ruth DeVreese 
20u00: Netwerkdrink samen met deze ondernemers

Elke toekomstige ondernemer krijgt van ons het inspirerende UNIZO boek "Ik word mijn eigen baas", vol unieke tips én getuigenissen, een starterskit met 99 tips voor bruisende starters.

Schrijf je snel in de plaatsen zijn beperkt.
(Exclusief voor iedereen met goesting om te ondernemen)

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
Deze activiteit is gratis.