1 nacht hinder op verkeerswisselaar (E40/E17) in Zwijnaarde

Op vrijdagavond 16 december start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken op de E40 tussen Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem (afrit Flanders Expo). De werken duren 1 nacht en moeten op zaterdagochtend (17/12) afgerond zijn. Het verkeer op de E40 richting Oostende rijdt ter hoogte van Zwijnaarde over één rijstrook in plaats van drie rijstroken. De werken gebeuren 's nachts om de hinder te beperken. 

Wat houden de werken in?
De aannemer vernieuwt plaatselijk het wegdek van de E40 richting Oostende tussen Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem (afrit Flanders Expo). De midden- en rechterrijstrook krijgen een nieuwe toplaag. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren worden gedurende 1 nacht de rechter- en middenrijstrook van de E40 ingenomen en ook twee lussen van het knooppunt Zwijnaarde (E40/E17). De lus voor het verkeer uit Antwerpen (E17) en naar Oostende (E40) en de lus voor het verkeer van Kortrijk (E17) naar Oostende (E40).

Timing
De herstelling duurt 1 nacht. De aannemer start op vrijdagavond 16 december om 20.00u tot zaterdagochtend 17 december om 7.00 uur.

•    Verkeer op E40 naar Oostende rijdt ter hoogte van Zwijnaarde over 1 rijstrook.
•    Verkeer uit Antwerpen neemt net voor het knooppunt Zwijnaarde de afrit naar de
     R4 volgt afrit Flanders Expo en kan zo de E40 naar Oostende weer oprijden.
•    Verkeer uit Kortrijk richting Oostende volgt op het knooppunt Zwijnaarde de E40
     naar Brussel tot in Merelbeke om daar dan de R4 te nemen.

Meer over: Vervoer, Wegenwerken