Angst is voor heel even, spijt is voor altijd.

Voor een ondernemer is het leven verre van een “walk in the park”. Soms durft de angst wel al eens om het hart te slaan. Dat was al voor het c - woord het geval, maar zeker ook in het post – c – tijdperk. Met de stijgende grondstofprijzen, lange levertijden en bijhorende logistieke problemen, energieprijzen die de pan uit rijzen, hyperinflatie, het veranderende aankoopgedrag van de consument, … loert het gevaar altijd om de hoek. Nochtans zegt het spreekwoord dat wie bang is evenzeer klappen krijgt. We kunnen ons dan ook maar beter vermannen/vervrouwen en uitgaan van onze eigen sterkte.

En dit te beginnen met vandaag: schrijf je vandaag nog in voor onze KMO Laureaat op woensdag 13 oktober te Gent. Je krijgt er de kans om je te laten inspireren door 6 straffe Oost-Vlaamse ondernemers (3 KMO en 3 beloften) die je meenemen in hun toekomstverhaal. Ondernemers die zich de afgelopen jaren wisten te onderscheidden omwille van hun aanpassingsvermogen. In moeilijke tijden hebben ze de zeilen aangepast aan de wind en zo hun eigen koers bepaald.

Daarnaast neemt Jürgen Ingels ons mee in zijn ’50 lessen voor ondernemers’. Als rasondernemer lag hij als student aan de basis van de Nacht van de Erotiek, bouwde daarna Clear2Pay uit en richtte nadien het techinvesteringsfonds Smartfin op en behoort vandaag tot de rijkste Belgen. Praktische tips, filosofische overpeinzingen, levenslessen en spitante anekdotes worden met de zaal gedeeld. Zorg dat je achteraf geen spijt hebt dat je er niet bij was: kom langs en laat je inspireren door het onbekende.

Met ondernemende groeten,

Jos Vermeiren - gedelegeerd bestuurder

UNIZO Oost-Vlaanderen