De goesting is groot

Deze coronacrisis is een van de grootse, meest ingrijpende periodes die ieder van ons ooit zal meemaken. Hoe groot en hoe ingrijpend precies, zullen we pas achteraf te weten komen. De komende weken zal er een zeer moeilijk evenwicht moeten worden gezocht tussen het heropstarten van onze economie en het vrijwaren van onze volksgezondheid. De curve lijkt stilaan af te platten, wat goed nieuws is, al moeten we voorzichtig blijven. De vrijheid van de ene mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de andere. Een moeilijke afweging die we moeten maken. Werken van op afstand, digitaal vergaderen, social distancing, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen,… zal niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving als we de economie heropstarten.

Ik merk dat de goesting bij alle ondernemers groot is om terug aan de slag te gaan. Geef hen dan ook de kans om te doen waarin ze zo goed zijn, en dit op een verantwoorde manier. Laat hen ondernemen! Laat hen creatief zijn! Laat hen samen met de rest van de samenleving die welvaart terug heropbouwen! Immers zonder welvaart, geen welzijn. Dit alles mits rekening te houden met de grootste veiligheidsvoorschriften. We moeten nu voorzichtig zijn om spijt achteraf te kunnen voorkomen. En dat doen we samen!

Ik wens u veel sterkte in deze uitzonderlijke tijden en ik hoop samen met u dat we allen terug snel aan de slag kunnen in het nieuwe normaal.
Vanuit UNIZO pleiten we alvast voor een snelle en veilige opstart!

Met ondernemende groeten,

Jos Vermeiren
Gedelegeerd bestuurder UNIZO Oost-Vlaanderen,
Jos.vermeiren@unizo.be