Je kapoen, Filip

https://cdn.flxml.eu/dyn/tpl_attributes/user_images/user_26547_images/Algemene_media/OVL/NIEUWSMAIL/foto_Filip_Vyverman.jpg“En dit jaar zo stilaan eens wat kalmer aan zeker?” Het nieuwe jaar was nog maar enkele tellen bezig en ik was al bijna in shock. Kalmer aan, kalmer aan … zo zit het niet in mekaar natuurlijk. Zo heeft Steve Jobs Apple niet groot gemaakt, verovert Elon Musk de autowereld niet en krijgt Bart Verhaeghe met Club Brugge nooit aansluiting bij de Europese (sub-)top.

Nee, dat is niet mijn bedoeling. En ik vermoed die van jullie evenmin. Zo zitten ondernemers niet in elkaar. We evalueren onszelf, zijn kritisch voor wat we doen, gaan voortdurend op zoek naar nieuwe opportuniteiten en leven van de risico’s die we nemen. En zo zorgen wij er samen voor dat onze economie blijft draaien. We maken, voeden, laven, kleden en we animeren. We houden mensen aan het werk, ondersteunen het lokale socio-culturele leven en als het allemaal een beetje mee zit, dan houden we er op het einde van de rit nog iets aan over. Waarmee we weer op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. En we investeren in groter, mooier, meer. In groei. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we die weg moeten inslaan of anders onze kansen zelf verknoeien.

Dat wordt niet altijd gewaardeerd. Laat staan dat we daarvoor op veel steun mogen rekenen. En net daar is UNIZO belangrijk. Omdat we bij UNIZO zowel op gemeentelijk, provinciaal, als nationaal vlak de belangen van onze ondernemers door dik en dun verdedigen. Maar ook, en misschien nog meer, omdat we mensen bij mekaar brengen die elkaar kunnen motiveren en inspireren. Of gewoon troosten, als het even nodig is. We versterken mekaar en maken mekaar beter, omdat we allemaal hetzelfde denken. Niet dat we het eens een jaartje kalmer aan gaan doen. Nee, dat we een tandje bij steken om over ruim 360 dagen opnieuw tevreden terug te blikken.

Ik wens jullie allemaal een heel spannend en een succesvol 2020. En als je ons nodig hebt, je weet ons te vinden!

Met ondernemende groeten, 

Filip Vyverman
voorzitter UNIZO Oost-Vlaanderen