Mic Mac Minuscule is Oost-Vlaamse Starter van het Jaar

Wist je dat ouders in spé gemiddeld 6500 euro uitgeven aan babyspullen? Waanzin, vonden Jona en Gert uit Gent. Ze besloten een systeem op te starten van tweedehandslijsten met babygerief en rolden een netwerk uit over heel Vlaanderen. Voor de Oost-Vlaamse UNIZO-jury waren er meer dan genoeg reden om het Gentse Mic Mac Minuscule uit te roepen tot Oost-Vlaamse Starter van het jaar. 
 
Babyspullen een tweede leven geven en de kloof dichten tussen aanbieders en kopers op de tweedehandsmarkt. Vanuit dat idee zijn Jona en Gert gestart met Mic Mac Minuscule. Ondertussen hebben ze een voorraad aangelegd met opgeknapte tweedehands spullen en fungeren ze als een soort personal shopper voor de ouders in spé om hieruit de lijst samen te stellen. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, krijgen Jona en Gert hulp van de 
Mic Mac Madammen en Meneren. Via een franchise-formule bouwen ze zo hun onderneming verder uit. Hierdoor stimuleren ze ook echt letterlijk het ondernemerschap. Voor de Oost-Vlaamse UNIZO-jury meer dan genoeg redenen om Mic Mac Minuscule uit te roepen tot dé Oost-Vlaamse Starter van het Jaar. 
 
Starter van het Jaar
De startende onderneming krijgt een cheque van 500€ en het UNIZO-lidmaatschap voor een jaar. Mic Mac Minuscule mag nu meedingen naar de nationale titel van 'Starter van het Jaar' op donderdag 8 maart.  Op de tweede plaats in de Oost-Vlaamse wedstrijd eindigde WinWinner. Een duo dat starters en ondernemers helpt om een ideale financieringsmix te vinden.  Op de derde plaats strandde Gedeco, een bouwbedrijf opgestart door een 25-jarige onderneemster. 
 
Starters 

"Het werd een moeilijke keuze," zegt directeur UNIZO Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren. "We hebben in Oost-Vlaanderen heel wat veelbelovende starters. Maar het feit dat Mic Mac Minuscule inzet op duurzaamheid en bovendien een heel slim businessmodel bedacht heeft, overtuigde ons om voor hen te kiezen." 2017 was een recordjaar wat het aantal starters betreft. In Oost-Vlaanderen waren er vorig jaar 11 7000 starters.