“Nu is alles bespreekbaar”

Els Vandekerckhove en Geert Lippens runnen samen GLK Grondwerken in Kruisem. Ze hebben vijf kinderen, van wie Alice en Arthur in het bedrijf meedraaien. Die intrede van de tweede generatie en wat de toekomst zal brengen, daar hadden Els en Geert nog vragen bij. Ondernemerscoach Halina reikte hen een ‘kapstok’ aan om alles bespreekbaar en meetbaar te maken.

Els: “Sinds twee jaar werkt onze dochter Alice in ons bedrijf en sinds de zomer Arthur ook. We vinden dat heel fijn, maar we stelden ons ook heel wat vragen. Het is ongelofelijk belangrijk om hen goed te begeleiden, want ooit zullen zij deze onderneming leiden. Maar hoe doe je dat? Bovendien hebben we vijf kinderen, wat met de kinderen die niet in het bedrijf stappen? Hoe maak je zoiets bespreekbaar? Daarvoor leek ons de UNIZO-begeleiding Strategie en Groei heel geschikt.”

Halina: “Ik heb bij de start gezegd: ik ga een rapport maken dat jullie mogelijk zal maken om met de kinderen écht te spreken over de onderneming. Dan heb je iets om je op te baseren. Er komen in het rapport verschillende zaken aan bod: de positie in de markt, het aanbod, de strategie, klantenprospectie… In een gezin praat je daar tussendoor wel eens over, maar meestal niet gestructureerd. Een kapstok dus, waarnaar ze kunnen teruggrijpen.”

Els: “Het is een tool om alles bespreekbaar te maken. Als gezin praat je inderdaad veel met elkaar, maar een gesprek over de toekomst van het bedrijf, dat komt niet automatisch. Bij Halina hebben we ook geleerd om bij elke instap van een kind een waardebepaling te doen. Dat maakt alles een stuk transparanter.”

Halina: “Het rapport kunnen ze net zo goed gebruiken om na te gaan wat ze al hebben aangepakt of overlopen. Het is niet vanzelfsprekend om alle strategische elementen met de kinderen te overlopen, maar het is noodzakelijk. Er is niet alleen een verdeling van verantwoordelijkheden, maar ook van de eindverantwoordelijkheid. Nu ligt die nog bij Els en Geert, maar in de toekomst komt die te liggen bij Alice, Arthur of één van de andere kinderen die misschien nog instappen.”

Alice, jij deed ook mee aan de begeleiding. Hoe heb jij dat ervaren?

Alice: “Voor we eraan begonnen, had ik nog niet veel stilgestaan bij mijn toekomstige positie in het bedrijf. Ik was vooral gefocust op mijn job. Maar door de sessies bij Halina heb ik heel veel over het bedrijf bijgeleerd. Over onze waarden en visie bijvoorbeeld. En dat het belangrijk is om open gesprekken te hebben over de toekomst van GLK.”

 

Els: “Een gesprek over de toekomst van het bedrijf, komt niet automatisch.”

 

Halina: ”We focussen in Strategie en Groei ook op de persoonlijkheden van de deelnemers. Zo heeft Alice veel troeven in petto, die nu nog niet tot uiting komen, maar die later heel nuttig zullen blijken.”

Els: “We constateerden ook dat we allemaal heel erg lijken op elkaar, wat zeker een voordeel is, maar ons ook parten kan spelen. We sparen elkaar in zekere zin, waardoor sommige zaken niet aan de oppervlakte komen. Daarom was het nuttig om onze kenmerken en troeven eens op tafel te leggen.”

Hebben jullie veel stappen vooruit gezet?

Els: “We hebben nu een basis om verdere stappen naar bedrijfsoverdracht te zetten. Het is een start en we zijn voorbereid. Het is niet dat de opdracht volbracht is, maar het is de weg naar het volgende kantelmoment en we weten dat UNIZO ook hierbij ondersteuning kan bieden. Dat is een geruststelling.”

Herken je jezelf in dit verhaal of wil jij de strategie en groei van je bedrijf ook eens onder de loep nemen?

Schrijf je dan in op www.unizo.be/strategie-groei

Partnership met VLAIO: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. UNIZO maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen gaan we voor #sterkondernemen!

De begeleiding Strategie & Groei is een samenwerking tussen UNIZO, Antwerp Management School en Graydon. AMS ontwikkelde de tools en methodiek die de Strategie & Groei-coaches bij bedrijven toepassen en zal in een later stadium verder onderzoek doen op basis van de resultaten uit deze trajecten. Strategie & Groei krijgt de steun van het Agentschap Ondernemen.

Meer over: Begeleidingen