OPINIE: Duivenmelken 2.0

Dat corona keihard ingehakt heeft op de arbeidsmarkt is een open deur intrappen. Nochtans lanceerden VDAB en UNIZO vorige week samen een rapport dat aantoont dat, ondanks het hoge aantal werkzoekenden, het aantal knelpuntvacatures nog steeds torenhoog is. Maar liefst 190 beroepen in Vlaanderen zijn knelpuntberoepen en de lijst wordt jaarlijks langer. Werkgevers leggen de lat graag hoog. In de eerst plaats voor zichzelf. Maar ook wanneer ze op zoek gaan naar nieuwe medewerkers. Ze mikken steeds vol hoge verwachtingen op de witte raaf, die nauwelijks te vinden is.

De krapte op de arbeidsmarkt zal de komende jaren alleen maar vergroten vermits de babyboomgeneratie steeds luider aan de pensioenpoort klopt en jongeren steeds langer studeren. Nochtans is er op onze arbeidsmarkt nog steeds heel wat talent aanwezig, al moeten we dan wel onze kijk durven verbreden. In plaats van op zoek te gaan naar die ene witte raaf, moeten we ons misschien wel eerder richten op de grote variëteit aan duiven. Hebben zij dan geen unieke vaardigheden? Vliegen duiven niet snel en recht op hun doel af? Hebben zij geen fenomenaal oriënteringsvermogen? Duiven zijn ook zeer zorgzaam, trouw en honkvast. Als we die vaardigheden onderkennen, blijken duiven dus eigenlijk ook witte raven te zijn! Of het nu een houtduif, een bosduif of een blauwgeschelpte is,… het komt er dus op aan het witte raafgehalte in elke duif te ontdekken. Werkplekleren, stages, duaal leren, IBO,… zijn ideale instrumenten om mensen ‘on the job’ te trainen.

Vanuit UNIZO lanceerden we recent nog het initiatief “Elk Talent aan Boord”, waarmee we ondernemers gratis ondersteunen in hun zoektocht naar talent. Vraag gerust vrijblijvend een gesprek aan met een van onze experts en wie weet heb jij binnenkort wel een nieuwe prijsduif op hok!