Periodieke onderhoudswerken in Frans Tijsmans- en Beverentunnel

In de week van maandag 13 februari voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een aantal nachten onderhoudswerken uit in de Frans Tijsmanstunnel en de Beverentunnel in het Antwerpse havengebied. Om de hinder voor de weggebruikers beperkt te houden vinden die enkel ’s nachts plaats, tussen 20.00 en 06.00 uur. Overdag zijn de tunnels altijd open in beide richtingen.
 
Frans Tijsmanstunnel

Tijdens de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 februari wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Nederland, tijdens de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 februari in de koker richting Gent. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.
 
Beverentunnel
Tijdens de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 februari wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Nederland, tijdens de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari in de koker richting Gent. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.
 
Periodiek onderhoud
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert meerdere keren per jaar onderhoudsbeurten uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting.