Puzzle in a bag is Oost-Vlaamse Starter van het Jaar

Ze vonden dat het tijd werd dat iemand de puzzel opnieuw uitvond. En dus besloten ze om de hele ervaring te herzien, van de verpakking tot het ontwerp op de puzzel. Een goeie zet in tijden van lockdown, waarin er weer massaal gepuzzeld wordt. Dimitri Devroe en zijn mede-founder Niels Desot werken samen met jong grafisch talent voor het ontwerp van de puzzel en willen zo ook andere jonge ondernemers aan het werk zetten.

Dimitri Devroe: “Midden vorig jaar hebben we in Gent een digital marketing agency gestart en om onze klanten beter te begrijpen vonden we het belangrijk om zelf iets online te verkopen. Toen mijn vrouw tijdens de eerste lockdown veel begon te puzzelen en we zagen dat er in de meeste puzzels weinig creativiteit zit, hebben we besloten om er zelf één te maken en te lanceren.”

Het resultaat is een satirische puzzel over het jaar 2020, inclusief Trump, lockdownfeestjes en de hysterie rond wc-papier. De webshop stond nog maar net online of de puzzels vlogen de deur uit. Nog voor Black Friday waren alle puzzels uitverkocht. En ondertussen klopte Google al aan de deur van de jonge ondernemers, om ook voor hen een puzzel te maken. Dimitri en Niels willen van Puzzle in a bag een groot puzzelbedrijf maken, door originele puzzels te laten maken in samenspraak met ‘puzzle communities’.

Veel ondernemerstalent

"Het was niet makkelijk om een keuze te maken" zegt directeur UNIZO Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren. "We hebben in Oost-Vlaanderen heel wat veelbelovende starters, zélfs in een crisisjaar als 2020. Maar deze ondernemers hebben in de crisis een opportuniteit gezien. Mensen met tijd, die zich willen ontspannen binnen de muren van hun huis. Bovendien betrekken ze ander jong, ondernemend talent bij hun onderneming en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Opmerkelijk: Ondanks de coronacrisis telde Oost-Vlaanderen meer starters in 2020 (14723) dan het jaar ervoor (14659) oftewel 0,44% meer. Dat blijkt uit cijfers van het bureau Graydon en UNIZO. En dat is verrassend én bemoedigend. Een bewijs dat ondernemerschap zonder meer in de lift zit, als zelfs een pandemie met grote impact Oost-Vlamingen met ondernemersplannen niet tegenhoudt.