Spectaculaire groei van het aantal starters in Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen is de provincie met de sterkste stijging van het aantal starters in Vlaanderen. Dat blijkt uit een analyse die UNIZO maakte op basis van de cijfers van Graydon. Er werden 6256 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht in Oost-Vlaanderen in de eerste jaarhelft van 2018. Dat is 22,9% van alle starters in Vlaanderen.  

Nog nooit begonnen zoveel Vlamingen met een eigen zaak. Maar liefst 27 362. Ook in Oost-Vlaanderen, want het aantal starters in Oost-Vlaanderen nam ten opzichte van de eerste jaarhelft vorig jaar toe met 8,4%. Onze provincie kent in vergelijking met de andere provincies een exponentiële groei wat de starters betreft.

Directeur Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren: “Ondernemerschap zit in het DNA van de Oost-Vlaming. Onze provincie kan bovendien genieten van een centrale ligging en een unieke samenwerking tussen de ondernemerswereld, de overheid en onderwijsinstellingen. Oost-Vlaanderen trekt ook veel studenten aan. Dit alles vormt een goede potgrond voor startende ondernemers. Ze laten zich hierbij vaak ook inspireren en ondersteunen door bestaande ondernemingen. De collegialiteit in Oost-Vlaanderen is groot. Daarnaast stijgt het ondernemersvertrouwen opnieuw en speelt de makkelijke toegang tot vers kapitaal een belangrijke rol in het stijgend aantal starters."