Stad Gent lanceert project 'Korte Keten opschalen'.

 
Vanaf september 2018 zal er een gegroepeerde distributie georganiseerd worden van landbouw- en voedingsproducten uit Oost-Vlaanderen naar afnemers in en rond Gent. Afnemers zijn o.a. horeca, grootkeukens en (zelfstandige) supermarkten.
Voedselteams & Rikolto zijn initiatiefnemer voor het indienen van een project. UNIZO Oost-Vlaanderen helpt mee om dit project te verspreiden aangezien ze veel belang hecht aan korte ketenprojecten wanneer deze het lokaal ondernemerschap stimuleren.
Binnen dit project is het belangrijk dat het gaat om duurzame productie en distributie. Ook “Korte Keten”-principes zijn belangrijk. Het gaat om een regionaal (Oost- Vlaams) aanbod en de Gentse/Oost-Vlaamse identiteit wordt in de verf gezet. Betrokkenheid en inspraak van de producenten is belangrijk. Contacten tussen producenten, afnemers en consumenten worden gestimuleerd via ondersteunende events.
Het gaat voornamelijk over verse producten zoals: groenten, fruit, zuivel, vlees, charcuterie, brood, … Daarnaast ook over bijvoorbeeld speculaas, confituur, honing, pralines, streekbieren, fruitsappen, … Er is een aanbod van zowel bio als gangbare producten. U kan bestellen via een online-platform. Dat werkt als volgt: u kan uw bestelling plaatsen tot ‘s ochtends 06h00, die wordt dan de dag erna geleverd in de voormiddag.
Via deze mailing willen we nagaan of u interesse hebt om u te bevoorraden via zo’n platform en onder welke voorwaarden. Het invullen duurt ongeveer 3 tot 10 minuten.
U kan starten door op één van onderstaande links te klikken:
 
Er is een vragenlijst voor de Gentse Horeca https://goo.gl/forms/jksVuPPBUzbWViog2
 
Er is een vragenlijst voor de supermarkten: https://goo.gl/forms/JAsgjPpyq2Ud1oAJ3
 
De deadline is 12 maart.