UNIZO kiest opnieuw de Starter van het Jaar

UNIZO organiseert de wedstrijd ‘Starter van het Jaar’ om mensen te stimuleren een eigen zaak te starten. Elegnano uit Vlaams-Brabant kreeg de nationale titel Starter van het Jaar. Voor Oost-Vlaanderen werd Tom Vandendriessche van het Gentse Verwarmslimmer.be genomineerd.
 
Nationale winnaar: Elegnano uit Wezemaal
Katrien Herdewyn is gedoctoreerd in de nanotechnologie en doet niets liever dan wiskundige raadsels te ontcijferen. Maar tegelijk is ze sinds haar 4 jaar gepassioneerd door schoenen. Als klein meisje zat ze het liefst onder tafel om de schoenen van de volwassenen te bestuderen. Ze combineert haar wetenschappelijke achtergrond met haar passie. Katrien ontwerpt schoenen die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn. Tegelijk is ze voortdurend op zoek naar welke nanotechnologie het comfort van haar schoenen nog kan verbeteren.  www.elegnano.com
 
Provinciale winnaar: Verwarmslimmer.be uit Gent
Tom Vandendriessche heeft net als de nationale winnaar enkele universitaire diploma’s behaald die niet meteen lieten vermoeden welke keuze hij zou maken als ondernemer. Deze licentiaat politieke wetenschappen en master of science in de bedrijfseconomie heeft samen met Jan De Backer en Jonathan Debilde Verwarmslimmer.be opgericht.
De Oost-Vlaamse jury verkoos Verwarmslimmer.be vooral omwille van de sterke organisatie en toekomstvisie die dit jonge bedrijf heeft.
Tijdens hun eigen verbouwingen liep de installatie en het kiezen van een centrale verwarming niet over een leien dakje. Het ging traag, er bestond onduidelijkheid over de prijs,… Daarom bieden zij een totaaloplossing waarbij snelheid, duidelijkheid en transparantie centraal staan. Het bedrijf doet verwarmingsaudits, installatie van verwarmingketels, dienst na verkoop en onderhoud van de ketels. www.verwarmslimmer.be
 

Meer over: Starten