UNIZO Oost-Vlaanderen op economische missie naar de World Expo in Dubai

Corona gooide een jaar roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. Van 23 tot 30 oktober 2021 trekt UNIZO Oost-Vlaanderen met een grote groep van meer dan 175 Oost-Vlaamse ondernemers naar Dubai en Abu Dhabi. De ondernemers zullen er de regio en de wereldexpo bezoeken tijdens de ‘Vlaamse Week’. Op de planning staan ontmoetingen met Belgische ondernemers die in de regio actief zijn, maar ook bezoeken aan indrukwekkende projecten en aan de expo zelf. 

Dubai en Abu Dhabi is een regio met enorme mogelijkheden voor ondernemers, grootse investeringen en speciale aandacht voor innovatie/smart cities. Die interessante markt in combinatie met de Wereld Expo, maakt het voor UNIZO het uitgelezen moment om er met een groep Oost-Vlaamse ondernemers naartoe te trekken”, zegt Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen.

Belgen en Oost-Vlamingen in Dubai

UNIZO laat de ondernemers kennis maken met Belgische ondernemers, waaronder ook enkele Oost-Vlamingen die in het land actief zijn. Zo staat er een bezoek gepland aan het nagelnieuwe Louvre museum in Abu Dhabi. Dit culturele paradepaardje van de Emiraten heeft onlangs zijn deuren geopend met een Oost-Vlaamse toets: zowel de natuursteen van Van Den Weghe uit Zulte als het glaswerk van Meyvaert Glas uit Gent zijn in het museum gebruikt.

Maar ook in de bouwsector treffen we Belgische roots aan: BESIX kon al vele innovatieve projecten op haar palmares schrijven, denk maar aan de infrastructuurontiwkkeling voor Expo 2020 en het Belgisch paviljoen, het luxehotel The Royal Atlantis Resort and Residences, de Grote Moskee Sheikh Zayed en de Burj Khalifa. Het bedrijf lanceerde recent haar 3D beton printing studio in Dubai waarmee ze de bouwsector ter plaatse helpt om het doel te halen dat 25% van de gebouwen tegen 2030 gebaseerd zijn op 3D-printing.

Veel interesse

We hebben nog een aantal vrije plaatsen maar we merken een grote interesse bij de ondernemers”, zegt Jos Vermeiren. “Wie zich nog wil inschrijven voor deze ondernemersreis stelt dat best niet te lang uit. Het is een unieke opportuniteit voor iedereen die benieuwd is naar een wereld die je met verstomming slaat op alle vlakken en/of misschien zelf interesse heeft om daar te gaan ondernemen.”

Voor meer info en het integrale programma: www.unizo.be/dubai of contacteer gwen.maenhout@unizo.be