UNIZO prominent aanwezig tijdens Pop-Up Bar De Switch van Joe FM

In de Veldstraat in Gent heeft radiozender Joe een tijdelijke koffiebar geopend. Naar aanleiding van hun actie De Switch willen ze vanop die locatie mensen inspireren en motiveren om hun loopbaan een boost te geven. Reden genoeg voor UNIZO om hieraan actief te partciperen.

Bijna 1 op de 3 (31,9%) veertigers in Vlaanderen zou graag een totaal andere job doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de radiozender samen met onderzoeksbureau iVOX in januari uitvoerde bij 1000 35- tot 54-jarigen. Bijna 8 op de 10 van de 35-54 jarigen (77%) vindt dat ze op dit moment een toffe job hebben. Maar 1 op de 2 geeft wel aan dat het niet hun droomjob is.

Tal van hen ambiëren hun eigen droom, zijnde een eigen zaak uit de grond te stampen. Het uitbaten van een bed & breakfast in het buitenland of in Vlaanderen spreekt hen het meeste aan (34,2%), gevolgd door het runnen van een koffiebar (30,7%).

Nog tot en met vandaag 3 februari staat de pop-up koffiebar (Veldstraat 13 – Gent) open voor geïnteresseerden. UNIZO startersadviseurs participeerden actief en beantwoordden er vragen van luisteraars en aanwezigen wiens droom het is een eigen zaak op te starten. Voor Jos Vermeiren – algemeen directeur UNIZO Oost-Vlaanderen – is dit een mooi signaal dat ondernemerschap steeds hipper wordt. Het gevoel van vrijheid en zelfontwikkeling, gekoppeld aan passie en gedrevenheid, maakt dat heel wat mensen vandaag de stap zetten richting een eigen zaak. Oost-Vlaanderen hoort niet voor niets bij de top wat betreft aantal nieuwe starters in Vlaanderen.

Naast de UNIZO – starterswerking, kwamen naast tal van BV’s onder meer ook Fons Leroy van VDAB, burgemeester van Gent Daniël Termont en Vlaams Ministers van Werk en Economie Philippe Muyters langs.

Contact: Jos Vermeiren – jos.vermeiren@unizo.be – 0491/370.488