UNIZO roept bedrijven op om de corona-crisis mee te bestrijden

UNIZO Oost-Vlaanderen richt een meldpunt op waar bedrijven kunnen bekend maken hoe ze hun steentje willen bijdragen aan de corona-crisis. De bedrijven kunnen er laten weten wat ze in de aanbieding hebben, UNIZO speelt die informatie dan door naar de beleidsmakers die op hun beurt kunnen bepalen wie er op dat moment nood heeft aan extra middelen.  

Er is deze weken veel vraag naar medisch materiaal: ziekenhuizen, apothekers, woon-en zorgcentra, thuisverpleging, … Ze hebben allemaal nood aan extra mondmaskers, handgels of andere toebehoren die hun werk veiliger of efficiënter maken. Daarnaast kreeg UNIZO afgelopen dagen al heel wat signalen van bedrijven die heel graag willen bijdragen aan het verzamelen of produceren van dit materiaal. Om de aanbieders en de vragende partijen bij elkaar te brengen, lanceert UNIZO Oost-Vlaanderen nu een meldpunt voor Oost-Vlaamse bedrijven.

Mondmaskers in plaats van beha’s
Er zijn ondertussen al tal van voorbeelden van Oost-Vlaamse bedrijven iets positiefs willen betekenen in de strijd tegen het coronavirus. Zo stikken de naaisters van lingerie Van de Velde nu mondmaskers in plaats van beha’s, bood Tereos uit Aalst aan om alcohol voor handgels te leveren en namen enkele jeneverstokerijen uit Aalst, Deinze en Wichelen het initiatief om ontsmettingsalcohol te produceren. 

Er is dus heel veel bereidheid en engagement in de Oost-Vlaamse bedrijfswereld om een positieve bijdrage te leveren aan die sectoren die het nodig hebben.

Meldpunt
Oost-Vlaamse bedrijven die graag - al dan niet gratis - medisch materiaal ter beschikking willen stellen, kunnen dat heel eenvoudig mailen naar oostvlaanderen@unizo.be. UNIZO zal de informatie doorspelen naar de juiste instanties, zodat er rechtstreekse afspraken tussen vrager en aanbieder kunnen gemaakt worden.