UNIZO werkt samen met Stad Gent aan de economische relance

UNIZO Oost-Vlaanderen is opgetogen met het pakket aan maatregelen dat Stad Gent vandaag heeft voorgesteld. De steunmaatregelen zijn het resultaat van weken intensief overleg met het schepencollege en PUUR Gent. UNIZO zal samen met de Stad ondernemers en bedrijven klaar maken voor de uitdagingen van de toekomst, want tijdens de coronacrisis bleek dat heel wat ondernemingen het moeilijk hadden om hun businessmodel aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. 
 

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: “De crisis van afgelopen maanden heeft bij heel wat Gentse ondernemers de ogen geopend. Heel wat van hen hadden de stap naar digitalisering nog niet gezet: ze hadden bv. nog geen webshop of waren niet georganiseerd om online te vergaderen. Maar ze hadden ook te kampen met te kleine liquiditeitsreserves en moesten dus beroep doen op allerhande premies om te overleven. Dat willen we in de toekomst vermijden.”
 
UNIZO gaat daarom een samenwerking aan met de Stad Gent om bedrijven te coachen en begeleiden. 

Jos Vermeiren: “Ondernemers moeten voorbereid zijn op de uitdagingen van morgen. We moeten zowel starters als start-ups, handelaren, vrije beroepers en kmo’s robuust maken zodat ze de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen gaan. Wendbaar zijn en optimaal gebruik maken van digitale middelen, daar zullen de Gentse ondernemers meer dan ooit moeten op inzetten.”
 

Dat stad Gent niet enkel inzet op kortetermijnmaatregelen, zoals een eenmalige premie, maar ook op een langetermijnmissie, door middel van coaching en begeleiding, stelt UNIZO gerust. 
 
Jos Vermeiren: “De Gentse ondernemer zal deze moeilijke periode doorkomen, zolang de wil  er is om te evolueren en zichzelf klaar te stomen voor de toekomst.”