Voor sterke gemeentelijke en stedelijke kernen

Gents MilieuFront (GMF) en UNIZO gaan in beroep tegen de bouwvergunning voor de parking van het outletcenter dat dreigt te verrijzen aan The Loop, de site tussen Flanders Expo en Ikea.
 
Wat betekent deze beroepsprocedure voor de parking van The Loop? Eind vorig jaar vroegen de projectontwikkelaars Banimmo en het Britse McArthur Glen een bouwvergunning aan voor de bouw van een parking op The Loop. GMF en UNIZO startten naar aanleiding van die aanvraag in november 2014 met de campagne RIP The Loop, tegen de parking en het shoppingcenter. Er werd een bijhorende website gecreëerd waar alle bezorgde burgers een petitie kunnen tekenen.

De vergunning werd begin januari 2015 ondanks het uitgebreide protest positief geadviseerd door de stad Gent en toegekend door de Vlaamse overheid. GMF en UNIZO vinden dat er onvoldoende rekening werd gehouden met de tegenargumenten, en aan sommige vereisten van de vergunning is nog niet voldaan. Daarom gaan we in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We vragen daar om de stedenbouwkundige vergunning te vernietigen.