Werken op R4 en J. Kennedylaan (N424) in Gent

Vanaf dinsdag 15 september rijdt het verkeer op de R4 aan knooppunt Schansakker in Oostakker 5 dagen over één rijstrook richting Gent-Zeehaven. Dat is nodig om de onderkant van de brug over de R4 aan Eksaardserijweg te saneren. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder, zeker tijdens de spitsuren. Daarna, vanaf maandag 21 september 2015,  werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de John F. Kennedylaan (N424) in Gent. Tussen de  Afrikalaan (Weba) en Slotendries (Eurosilo) zijn dringende herstellingen nodig. Het verkeer rijdt één maand over één rijstrook in beide richtingen. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zijn beide werven goed afgestemd op de werken op de R4 in Evergem en op de werken aan de Langerbruggestraat in Oostakker.

Sanering onderzijde brug Eksaardserijweg (knooppunt Schansakker) in Oostakker
Samen met de aanleg van het nieuwe knooppunt Schansakker, renoveert AWV de brug aan de Eksaardserijweg. De bovenbouw van de brug is al volledig onder handen genomen. Vanaf 15 september werkt de aannemer nog 5 dagen aan de onderzijde van de brug. Hiervoor moet het verkeer op de R4 richting Gent-Zeehaven tot zaterdag 19 september over één rijstrook in plaats van twee.

Herstellingwerken op J. Kennedylaan tussen Afrikalaan en Slotendries
Het wegdek is  in beide richtingen beschadigd en moet dringend hersteld worden. De aannemer werkt vanaf de tunnel ter hoogte van de Weba tot aan het het kruispunt met Slotendries. Op 21 september start hij met de herstellingswerken die een kleine maand gaan duren. Ze moeten klaar zijn voor 12 oktober, als de aanleg van het nieuwe knooppunt aan de Langerbruggestraat van start gaat.
Doorgaand verkeer op de R4 blijft mogelijk tijdens de werken. Het verkeer heeft over een korte afstand slechts één rijstrook in de beide richtingen.

Hinder vermijden door goede afstemming
Op verschillende plaatsen zijn werken nodig aan de R4 en de J. Kennedylaan. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken stemt AWV deze werven zo goed mogelijk op elkaar af:
•    Tot 14 september: werken met hinder op R4 in Evergem ter hoogte van de
      Zeeschipstraat. Na 14 september blijft AWV wel aan het werk in de Zeeschipstraat zelf.
•    15 september tot 19 september: brugsanering op R4 richting Gent-Zeehaven aan
      knooppunt Schansakker in Oostakker.
•    21 september tot 12 oktober: herstellingswerken op de J.Kennedylaan tussen Weba
      en Eurosilo
•    12 oktober: start aanleg knooppunt Langerbruggestraat in Oostakker (R4), meer info.

Meer over: Wegenwerken, Vervoer