"Opstarten in volle coronacrisis?"

Een zaak opstarten tijdens de coronacrisis? Da's durven! Jobverlies eind vorig jaar nam even de grond onder haar voeten weg, maar in al haar gedrevenheid zocht Stephanie Thys al snel naar een nieuwe adem. Die vond ze in de horeca.

“Toen ik besliste om in de horecasector te starten, kwam ik meteen op sapjes uit. Die maakte ik thuis al lang voor mezelf. Ik ben dan op zoek gegaan naar panden, maar door de hoge huurprijzen moest ik die piste meteen schrappen. Op een dag kwam ik een foodtruck tegen. Die stond te koop en de puzzelstukjes vielen in elkaar.

"Ik ben gestart op het slechtst mogelijke moment"

 

En zo werd SAPPIG. geboren. Het concept draait rond smoothies, sapjes, cocktails en plantaardige hapjes: volledig vegan, zo ecologisch mogelijk en met samenwerkingen met lokale fruitboeren."

SAPPIG. ging in februari van start. Achteraf bekeken het slechts mogelijke moment, want met de foodtruck plande Stephanie vooral festivals en events af te schuiven. Tijdens de lockdown werd onmiddellijk naar thuisleveringen overgeschakeld en nadien maakte de truck vooral halt bij enkele bedrijven. Sindsdien maakt SAPPIG. de combinatie van B2B-opdrachten met de truck en een eigen pop-up in Hasselt centrum, waar Stephanie helemaal haar draai heeft gevonden. "Het lukt! Ja, zelfs ondanks de coronacrisis!"

Bron: Made in Limburg

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!