Advies bij het overnemen/overlaten van een onderneming

Overnamecoach is de doelgroepenwerking van UNIZO rond overnemers en overlaters. Binnen deze werking wordt elk jaar een actieplan uitgetekend in het kader van het overnameproces, waarbij hier de focus eerder ligt op de (kandidaat-)overnemer. Binnen deze context komen onder meer aan bod: infosessies, rondetafels, workshops, marktonderzoek, ondernemersbeurs, adviesmarkten, uitgave van handboeken enz.

Om een antwoord te geven op de vele vragen die een kandidaat-overnemer zich stelt of zou moeten stellen, wordt in samenwerking met enkele experts een coachingprogramma uitgewerkt die de meest cruciale aandachtspunten van een overnameproces behandelt. Zo wordt onder meer ingegaan op de voorbereiding van een overname en daarnaast op de financiële, fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij een overnameproces. Deze expertise staat ter beschikking in de vorm van een 25-tal korte videofragmenten, die telkens een antwoord geven op een veel gestelde vraag.

Op vraag van vele familiale ondernemers en als gevolg van de toenemende vergrijzing (ook) bij de zelfstandige ondernemers zal UNIZO Overnamecoach starten met een begeleidingsprogramma voor familiale opvolging. Hierbij wordt naast de cijfermatige aspecten van een overname ook veel aandacht geschonken aan de menselijke en emotionele kant van het overnameproces.

Deze service wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse overheid.

AO_SPONSORLOGODe Week van de bedrijfsoverdracht vindt jaarlijks plaats in de laatste week van oktober. Met de Week van de bedrijfsoverdracht wil het Agentschap Ondernemen drie doelen bereiken:

- Ondernemers aanmoedigen om over bedrijfsoverdracht na te denken en erover te praten
- Ondernemers veel kansen geven zich te informeren over verschillende aspecten van bedrijfsoverdracht en
- Dienstverleners op dat vlak zichtbaar maken.

UNIZO over voorstel ondersteuner: Verbetering voor werk-privébalans zelfstandigen

27/07/2015- UNIZO reageert positief op het wetsvoorstel van parlementslid Griet Smaers (CD&V) om het statuut van 'ondersteuner' in het leven te roepen.

Lees meer

UNIZO: "Gezinnen zelfstandigen beter ondersteunen"

06/07/2015- Veel meer nog dan werknemers hebben zelfstandigen het vaak moeilijk om hun drukke beroepsactiviteit te combineren met de zorg voor het gezin. UNIZO pleit daarom voor een systeem van 'ondersteuners' voor kinderopvang, hulp in het huishouden of beperkte verzorgingstaken.

Lees meer

Een KMO Adviesraad, ook iets voor uw bedrijf?

03/06/2015- Als ondernemer moet u elke dag zelf belangrijke beslissingen. Niet eenvoudig. Al eens gedacht aan een KMO Adviesraad met externe experts als inspirerende klankbord? Bart Vandekerckhove van Chicken Masters en Annelise Maes van Anka Office Planet zijn alvast overtuigd van de voordelen, zoals zij vertelden op Kanaal Z.

Lees meer

Een zaak overnemen is ook ONDERNEMEN

08/05/2013- Uit (Nederlands) onderzoek is gebleken dat één op vijf (1/5) managers er weleens van droomt om voor zichzelf te beginnen. Na 10 of 15 jaar gewerkt te hebben voor een (grote of middelgrote) onderneming begint het voor veel managers te kriebelen. Velen zijn ? omwille van allerlei redenen - stilaan gefrustreerd geraakt, kunnen én willen beter, maar worden vaak beperkt in hun
mogelijkheden. Het starten van een zelfstandige onderneming is voor de meesten dan ook een aanlokkelijk alternatief naar beter.

Lees meer

Bedrijven over te nemen en bedrijfsvastgoed te koop en te huur

 

Wenst u uw zaak of bedrijf over te laten of bent u op zoek naar een handelspand of bedrijfsvastgoed?

Kijk dan op OvernameMarkt.be: de kortste weg naar een geslaagde overname of de aankoop van bedrijfsvastgoed.

Met de steun van

AO_SPONSORLOGO

Praktisch handboek "Uw zaak verkopen, overlaten of stopzetten"

Elke zelfstandige ondernemer krijgt er op een dag mee te maken: bedrijfsopvolging of bedrijfsovername. De moeilijke vraag naar de toekomst van het bedrijf, de zaak of de praktijk stelt zich. Als zaakvoerder, bedrijfsleider of uitoefenaar van een vrij beroep staat u op dat moment voor een aantal cruciale keuzes: uw zaak/praktijk overlaten binnen de familie, binnen de eigen werkomgeving, verkopen aan een buitenstaander of zelfs gewoon stopzetten. Welke optie u ook verkiest, een zorgvuldig uitgevoerde voorbereiding is essentieel voor succes!. Integraal vzw bracht samen met Overnamemarkt en UNIZO Overnamecoach daarom een nieuw handboek uit over de financiële, fiscale, juridische, bedrijfseconomische en sociale aspecten van een bedrijfsoverdracht.
Vooruitziende ondernemers die zich met kennis van zaken willen voorbereiden, vinden in de uitgave een heleboel nuttige tips, praktische informatie en een antwoord op een heleboel pertinente vragen.

Bestel hier het handboek...

 Nu_is_het_aan_jou_Sarah

 

nationale partners

KBC Proximus Zenito ADMB