Projecten

Met verschillende projecten biedt UNIZO ondernemers extra ondersteuning.

Het zijn projecten rond specifieke thema’s en/of doelgroepen, gericht op ondernemers, kandidaat-starters, onderwijs en gemeentebesturen.

De belangrijkste projecten vindt u hieronder. Vindt u uw gading niet? Neem even contact op met de adviseurs van de Ondernemerslijn en we bekijken graag of we elders bij UNIZO of bij één van onze partners een antwoord op uw vraag vinden.
 

Projecten voor gevestigde ondernemers

Belgian Beauties

Met Belgian Beauties worden Handmade In Belgium ondernemers uitgedaagd in het maken van een uniek Belgisch souvenir en relatiegeschenk.

Commerciële Inspiratie

Commerciële Inspiratie stimuleert ondernemers om na te denken over (de rol van) hun zaak en het winkelen in de toekomst.

Weekend van de Klant (evenement)

Weekend van de Klant is een vaste waarde op de kalender. Zelfstandigen bedanken op die dag hun klanten voor het vertrouwen met een leuke attentie.

Dag van de Ondernemer (evenement)

De 3e vrijdag van november organiseert UNIZO de 'Dag van de Ondernemer' om ondernemers te bedanken en het ondernemerschap onder de aandacht te brengen!

De Makers

België bulkt van de baanbrekende vaklui, productiebedrijven en ambachten. Makers noemen wij ze. Ze zijn overal, maar UNIZO bracht ze samen op Makers.be.

Dyzo

Dyzo helpt ondernemers in moeilijkheden. Onder begeleiding van Dyzo werkt de ondernemer aan een oplossing.

Energiecoach

De UNIZO Energiecoach helpt u het energiebeleid in uw KMO te optimaliseren.

Expert@Board

Schakel met UNIZO Expert@Board een topexpert in uw bedrijf in aan betaalbare prijzen. Ontvang met de KMO Portefeuille bovendien tot 75% subsidie.

Groeianalyse

Groei gaat samen met veranderingen en dat vraagt om een juiste aanpak. UNIZO is dé partner van KMO ondernemers in de groei van hun onderneming.

HIB - Handmade In Belgium

Label voor makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Integraal

Integraal is de doelgroepenwerking van UNIZO en Zenito Sociaal Verzekeringsfonds voor ondernemers 50+.

KMO 2.0

KMO 2.0 is het online stappenplan voor een sterkere toekomst voor uw KMO. Start nu de transformatie van uw onderneming naar een ‘fabriek van de toekomst’.

KMO Adviesraad

KMO Adviesraad is een adviserend platform van onafhankelijke experten die u helpen bij het nemen van belangrijke strategische beslissingen.

KMO Contact

KMO Contact is de KMO werking van UNIZO. KMO Contact helpt de ondernemer zijn of haar netwerk versterken.

KMO Laureaat (evenement)

De UNIZO KMO Laureaat is dé KMO award in Vlaanderen en Brussel met een sterke nationale uitstraling.

Love To Be Free

Love to be Free is het freelance network voor zelfstandige dienstverleners van UNIZO waar freelancers info delen en elkaar inspireren.

Ondernemersacademie

UNIZO Ondernemersacademie biedt sterke opleidingen voor KMO-ondernemers. Niet academisch, maar praktijkgericht en gegarandeerd onmiddellijk toepasbaar.

Ondernemersforum

Leren van elkaar, van een meter/peter, van experten en daarnaast gericht netwerken. Dat zijn de krachtige voordelen van het UNIZO OndernemersForum!

Ondernemershorizon

UNIZO OndernemersHorizon reikt een helpende hand aan ondernemers die in moeilijkheden dreigen te raken. Samen pakken we de problemen aan.

Overnamecoach

UNIZO Overnamecoach zet u op weg naar een geslaagde overname.

Overnamemarkt

OvernameMarkt.be is het online platform voor overnemers en overlaters met een ruim aanbod van bedrijfsovernames en bedrijfsvastgoed.

Womed Award (evenement)

De WOMED Award beloont vrouwelijk ondernemerschap. De prijs wordt door Markant vzw en UNIZO uitgereikt aan de onderneemster en Belofte van het jaar.

Zenitor

Zenitor is de professionele gesprekspartner voor ondernemers en vrije beroepers die op zoek zijn naar coaching, training, bemiddeling en advies.

 

Projecten voor kandidaat-starters of gestarte ondernemingen

Go4Business

Onderzoek met Go4Business van UNIZO de haalbaarheid van jouw ondernemersidee en zet de eerste stap naar een geslaagde onderneming.

Go For Finance

Op zoek naar de juiste financiering voor je onderneming? Met Go For Finance gaan we samen op zoek naar de meest optimale financieringsmix met het oog op het succesvol binnenhalen van de nodige financiële middelen.

Startersroadshow

Tournee van 5 liveshows over gans Vlaanderen waarbij je in 100 minuten informatie en inspiratie krijgt voor de start van je eigen onderneming!

Road to Action

Road To Action van UNIZO is een individueel begeleidingstraject voor gestarte ondernemers. Road To Action biedt een klankbord en geeft nieuwe inzichten.

Startlening+

De Startlening+ is een interessante financieringsvorm om je opstart als ondernemer of je financieringsbehoefte als nieuwe ondernemer te ondersteunen.

Start 50+

Bij het starten met een eigen zaak op oudere leeftijd komt heel wat kijken! START 50+, helpt je starten met een eigen zaak na je vijftigste.

Starter van het Jaar

Met de wedstrijd Starter van het jaar wil UNIZO mensen stimuleren om te starten als zelfstandig ondernemer.

Startsimulator

Neem een vliegende start met jouw eigen zaak. De UNIZO Startsimulator helpt je op weg bij de uitwerking van jouw ondernemingsplan en financieel plan.

Student-ondernemer van het jaar

Met deze verkiezing wil UNIZO student-ondernemers een hart onder de riem steken en studenten in het algemeen inspireren voor zowel ondernemerschap als ondernemerszin.

 

Projecten gericht op onderwijs

UNIZO Onderwijs en Ondernemen

UNIZO Onderwijs & Ondernemen stimuleert ondernemerschap in onderwijs en ondersteunt zo de ondernemers van morgen.

 

Projecten ondernemersvriendelijke gemeente

Laureaat Ondernemende Gemeente

Laureaat Ondernemende Gemeente van UNIZO beloont het ondernemingsvriendelijk beleid van een Vlaamse stad of gemeente.

Gemeenteradar

De Gemeenteradar van UNIZO is een online instrument voor regelmatige evaluatie van de ondernemersvriendelijkheid van de gemeentelijke dienstverlening.

 

Andere

Trias

Trias steunt ondernemende mensen in het Zuiden. Wat UNIZO doet in Vlaanderen, doet Trias in de ontwikkelingslanden.