‘If you wanna go fast, go alone. If you wanna go far, go together.’

Ik schrijf deze blog vanachter mijn computer. Handig als je mails of andere admin moet doen. Maar verder weinig inspirerend.

Misschien is ondernemen net zoals koken of sporten. Je kan er nog zoveel series van bekijken en boeken over lezen. Om het te kunnen moet je het gewoon doen, bereid zijn om fouten te maken. Niemand staat over de schouder van een kind mee te kijken als hij of zij iets leert, verwachtend dat het vanaf de eerste poging perfect zal zijn. Oefening baart immers kunst. Die oefening is des te krachtiger als je van achter je scherm komt en ze maakt met gelijkgestemden die met dezelfde uitdagingen zitten als jij.

Op 19 november staken 25 zaakvoerders van jonge ondernemingen de koppen samen.

Waar was iedereen het over eens?

 • Blijf uzelf en authentiek
  Jolien van Studio Flash die met pasgeboren kind in koets alle winkeltjes in Gent afschuimde om haar eerste kaarten aan de man te brengen.

 • Gebruik de taal van je klant
  Kris van De Juristen zou 20 blz kunnen schrijven over een bepaald juridisch onderwerp maar dat gaat niemand lezen. Hou het verstaanbaar en kort.

 • Durf te delen, maak content
  Linde, een freelance copywriter, blogt. Zij is niet bang om al haar kennis weg te geven maar overtuigt op die manier mensen van haar skills.

 • Breng het verhaal
  Voor Paulien van Blommm is het verhaal achter haar bloemen belangrijk. Ze zijn ecologisch verantwoord gekweekt. Haar klanten kopen niet alleen haar bloemen maar ook haar verhaal en de waarden die erachter zitten.

Ik zag 25 individuen binnenkomen, ik zag één groep vertrekken. Lief en leed delen kweekt een band. Dat geldt voor partners, vriendschappen, collega’s en dus ook voor ondernemers.

In februari komen we nog allemaal eens vanachter ons scherm om te sparren over prijszetting.
Ik zit al op hete kolen, een berg geld of juist zwart zaad?

Heb je er al zin in! Schrijf je dan in!

Of geef hier je mening!