Dag van de Ondernemer promoot ondernemerschap

De 3e vrijdag van november is het de 'Dag van de Ondernemer'. Een dag om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Een dag ook om het mooie aan ondernemerschap onder de aandacht te brengen!

"Vandaag bestaat een 'dag' voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Secretaressedag ... Vreemd genoeg bestond er tot voor kort nog geen 'Dag van de Ondernemer'. Nochtans is het economische en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan." 

Zo vatte Karel Van Eetvelt van UNIZO in november 2014 de aanleiding voor de allereerste Dag van de Ondernemer samen.


Ondernemerschap promoten

Ondernemers verdienen meer dan ooit respect. De derde vrijdag van november is daarom sinds 2014 de 'Dag van de Ondernemer'. Een dag waarop het ondernemerschap en de ondernemers positief onder de aandacht worden gebracht. Dat moment is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt de 'Global Entrepreneurship Week' plaats. Een week waarop wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten. UNIZO roept andere organisaties en instellingen op om mee initiatieven en acties te ontwikkelen op de 'Dag van de Ondernemer'. 

Positief imago

“Voor de ondernemer is deze dag een welgemeende schouderklop. Het is een uiting van dankbaarheid voor het nemen van risico’s en het omzetten van opportuniteiten naar kansen en werkgelegenheid. Het is een aanmoediging om als inspirators en gangmakers door te zetten en te blijven ondernemen”, aldus Karel Van Eetvelt. “Deze dag moet tenslotte ook een bijdrage leveren aan een positief imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren om ook de uitdaging aan te gaan.”

De volgende editie van de Dag van de Ondernemer vindt plaats op vrijdag 18 november 2016
Bekijk hier de foto's van de editie 2015.