De Makers - UNIZO start de maakrevolutie. Doe je mee?

België bulkt van de baanbrekende vaklui, productiebedrijven en ambachten. Makers noemen wij ze. Ze zijn overal. Ze maken de bieren en de flessen. De schoenen en de dozen. De penselen en het canvas. De fietsen en de pleinen ... Ze maken grootse dingen, maar ook de knopen aan ons hemd. 

Al die makers verdienen een podium. Omdat we zo veel talent hebben in België, omdat er nood is aan één verhaal en omdat we geloven in de toekomst van maken in België. Na het Handmade In Belgium-label lanceren we daarom DE MAKERS. Ons motto en dat van vele makers: wij gaan het maken.

De Makers is de naam van een nieuwe UNIZO-werking voor alle makers die zich aangesproken voelen om mee te doen. Van het lokale maakbedrijf, de jonge potentiële vakman (m/v) tot de maaktechnologische bedrijven. Makers komen in alle soorten. We willen het brede publiek wakker schudden rond de vaak onbekende maar baanbrekende makers die ons land rijk is.

Doe mee aan de Maakrevolutie

Ben je zelf een maker? Toon wat je maakt door een foto op te laden van jouw werk op makers.be.
Ben je zelf géén maker? Post dan een foto op makers.be van een Belgisch product waar je fan van bent. 
Om deze imagocampagne levend te houden, lanceren we op regelmatige tijdstippen uitdagingen, aan alle makers, aan HIBers, aan scholen, ea.

Maak kennis van het ruime aanbod

Wat mag je nog verwachten? Open ateliers waarbij makers hun deuren openen en hun geheimen prijsgeven. In Makers @school neemt een jonge maker de klas over en met KennisMakers organiseren we netwerkevents voor makers met thema’s die ons en ongetwijfeld ook jullie bezig houden. Bijvoorbeeld ‘Wie wordt de Netflix van de Maakindustrie’ of ‘Welke beroepen en bedrijven verdwijnen in de toekomst’. Van 19 tot 22 maart 2015 streek de maakbeweging neer in Mechelen. Samen met Technopolis werd een nieuw gezicht gegeven aan het ‘maken’ met een een makersmarkt, een beurs, maakroutes, workshops, events en zoveel meer.

Makers in beeld

We vroegen enkele bekende Vlamingen welke makers een belangrijke rol spelen in hun leven. Bekijk hier de favoriete makers van Wesley Sonck, Jeroen Meus, Saartje Vandendriessche en Sarah en Gert Bettens van K’s Choice.


Zij maken het waar

Partners uit verschillende hoeken lieten weten mee te doen met de maakbeweging. De Makers wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse overheid en loopt in samenwerking met Technopolis. Stichting Onderwijs & Ondernemen doet mee aan Makers @school. Daarnaast springen fablabs (gedeelde ateliers), erfgoedorganisaties, sectorverenigingen en heel wat partners mee op de kar. De MAAKREVOLUTIE has arrived.