TRAJECT STARTEN (voorheen Go4Business)

  Denk je aan een eigen onderneming? Wil je van je bijberoep je hoofdberoep maken? Misschien wil je een zaak overnemen? Of wil als ondernemer een geheel nieuwe activiteit gaan ontwikkelen? Dan vraag je je vast af of dit een haalbare droom is... Ontdek hier een individueel begeleidingstraject en kom te weten of jouw idee haalbaar is.

  Zit je met vragen zoals:

  • Is er een markt voor mijn ondernemersidee?
  • Hoeveel omzet moet ik draaien om rendabel te zijn?
  • Welke risico’s houdt mijn idee in?
  • Hoe bepaal ik de prijs van mijn product of dienst?
  • Hoe ga ik dit in de markt zetten?
  • Is de switch van bij- naar hoofdberoep haalbaar?
  • Ik wil een nieuwe activiteit ontwikkelen

  Het UNIZO-traject Starten biedt antwoord op al deze vragen. Zo zorg je ervoor dat je je optimaal klaarstoomt voor de opstart of doorstart van je onderneming EN vergroot je je slaagkansen aanzienlijk.

  Het traject in een notendop

  Traject Starten  bestaat  uit  een  voorbereidingsfase en een mix van indivi­duele contactmomenten en  interactieve workshops. De looptijd bedraagt maximaal 6 maanden.

  • Doorheen het traject begeleidt jouw UNIZO-coach je bij het uitwerken van zowel je inhoudelijk als financieel plan. Hij reikt je alle tools en tips aan om tot een sterk ondernemingsplan te komen. Op basis van dat plan onderzoekt je coach de haalbaarheid en staaft dit in een gedetailleerd adviesrapport. Hiermee kan je vervolgens praktisch aan de slag om je onderneming op te richten of verder uit te bouwen.
  • Zit je na het ontvangen van het haalbaarheidsadvies nog met praktische vragen over je opstart? Ook dan kan je nog bij je coach terecht. Samen met hem overloop je de ‘next steps’ te zodat je als starter perfect weet wat je te doen staat om vlot te kunnen opstarten.
  • Start je uiteindelijk je eigen onderneming op en wil je op een bepaald moment een stand van zaken opmaken en hierover sparren met een UNIZO-coach? Ook dan staan we nog steeds aan je zij. Het stelt ons in staat kort op de bal te spelen daar waar je als prille starter al meteen geconfronteerd wordt met bepaalde vragen, eerste hindernissen,…

  Dankzij dit totaalaanbod van zowel begeleiding als opvolging, geven we kandidaat-ondernemers alle successleutels mee om hun onderneming op te starten of verder uit te bouwen.

  Schrijf je hier in!

  Voorwaarden

  • Je bent minstens 18 jaar
  • Je bent kandidaat-ondernemer, of ondernemer in bijberoep en wenst over te schakelen naar hoofdberoep, of je bent ondernemer met een geheel nieuw idee
  • Je wil je vestigen of bent gevestigd in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest

  Dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, biedt UNIZO het volledige begeleidingstraject Starten aan voor slechts 175 euro incl. btw (dit is slechts een fractie van de totale waarde van het traject).

  Interesse? Schrijf je in!

  Waar en wanneer? Op jouw tempo

  Je vat het traject aan op het moment dat jou het beste uitkomt. We plannen je afspraken volgens jouw beschikbaarheid en die van onze coaches. Ook de locatie bepaal je zelf: we voorzien coaching in elke Vlaamse provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Omwille van corona vinden de gesprekken grotendeels digitaal plaats. Fysieke gesprekken zijn echter ook mogelijk, waarbij er steeds wordt op toegezien dat deze in veilige omstandigheden kunnen plaatsvinden.  

  Een coaching telt doorgaans drie contactmomenten en twee interactieve samenwerkmomenten en duurt maximaal zes maanden. Afhankelijk of je effectief opstart, kan je bij je coach terecht voor een opvolggesprek. De begeleidingsgesprekken vinden plaats in onze UNIZO-kantoren, tenzij je iets anders afspreekt met je coach.

  Tip!

  Het volgen van een infosessie ‘Starten als zelfstandig ondernemer’ is de ideale voorbereiding op een deelname aan dit traject. Je komt er alles te weten over de opstart van een eigen zaak. We organiseren deze sessie zowel digitaal als fysiek.

  Bekijk onze e-kalender

  "Traject Starten is jouw duwtje in de rug!"

  Stephanie Thys startte één week voor de lockdown haar zaak 'SAPPIG.' op. Dankzij het coachingtraject stond ze stevig genoeg in de schoenen om ondanks de coronacrisis toch door te gaan. "Mijn coach Dorien was bijna even enthousiast in heel mijn verhaal als ikzelf".

  Stephanie doet haar verhaal

   

  "De bank en verschillende boekhouderkantoren die ik nadien heb gesproken, waren onder de indruk van de voorbereiding."

  Dankzij de grondige voorbereiding via traject Starten én haar overtuiging dat haar diensten nu meer dan ooit van pas zullen komen, besloot Karolien Van Bel toch haar onderneming op te starten. In volle coronacrisis, werd op 6 april haar eigen onderneming Belfinity geboren.

  Lees hier haar inspirerende getuigenis

   

  “Ik raad deze coaching andere startende ondernemers zeker aan.” 

  Lisa Lowagie besluit om haar droom werkelijkheid te maken. Ze wil zich dan ook goed voorbereiden op haar start als zelfstandige adviseur in administratie en schrijft zich in voor traject Starten. “Het nam al mijn kopzorgen weg. Je weet waaraan je begint voor je de sprong waagt. Ik vond het een echte meerwaarde.”

  Lees meer

   

  “Ik heb vooral geleerd om de juiste keuzes te maken en te focussen”

  Ingrid Nolens had honderd-en-één ideeën en stond te popelen om een eigen zaak te starten. Dankzij coach Dorien, leerde ze al die ideeën te herleiden tot één focus. De één-op-één begeleiding bracht structuur en een duidelijk stappenplan. 

  Lees meer

   

  “Dankzij traject Starten loopt mijn zaak op wieltjes”

  Derek leerde al snel dat het coachingtraject meer inhoudt dan informatie vergaren. Onmiddellijk daagde het traject hem uit om de confrontatie met zichzelf aan te gaan, zowel op ondernemers- als persoonlijk vlak.

  Lees meer

   

   

  Contact

  Welke begeleiding past bij jouw ondernemersnoden? 

  Contacteer GRATIS onze Ondernemerslijn
  ondernemerslijn@unizo.be
  0800 20 750