Innovatieforatraject Digitalisering

Haal meer uit jouw klantenrelaties met datagedreven technologie

Welkom kmo-ondernemer! In dit traject in 5 sessies dompelen experts en collega-ondernemers je onder in de vele opportuniteiten van digitalisering en in de geheimen van slimme klantenrelaties.

Stap 1: intake

In een uitgebreid kennismakingsgesprek nemen we de deelnemende kmo’s en de aanpak van jullie, kmo-ondernemers, uitgebreid onder de loep. Het verdere traject krijgt daarna inhoudelijk vorm door de input van de cases die jullie aanbrengen.

Stap 2: workshops

Winst genereren begint bij meetbare targets formuleren. Daarvoor beschik je over meer data dan je denkt  (bv. uit website, webshop …). Die data zijn de basis, digitale kanalen & tools zullen je daarna helpen het optimaliseringsproces te automatiseren.

In deze workshops leer je jouw potentiële en bestaande klanten beter doorgronden, benaderen en opvolgen. Dit zijn de concrete doelen:

 • Het aantal bezoeken/contacten opdrijven
  • kwantitatief (meer bezoekers);
  • kwalitatief (door het juiste publiek aan te trekken het percentage (potentiële) klanten verhogen);
 • Succesvol elke potentiële en bestaande klanten opvolgen in zijn beslissingsproces, zodat die effectief klant wordt/koopt;  
 • Tevreden klanten inzetten als ambassadeurs / herhaalaankoop stimuleren;
 • Dit ganse proces stroomlijnen en waar mogelijk automatiseren.

Stap 3: individuele begeleiding door experten

Eenmaal je kennis is geüpdatet en je doelen zijn scherpgesteld, is het zaak om de juiste digitale tools te kiezen, nl. de tools die voor jou de beste resultaten zullen geven. Dat hoef je niet zelf uit te zoeken, niemand minder dan de experten van Imec gaan met jou aan de slag!

  Deze innovatiefora digitalisering pushen je om jouw sales-, marketing- en operationele processen eindelijk eens echt kritisch onder de loep te nemen, de interacties te meten en daaruit inzichten te verwerven. Die inzichten zullen jouw onderneming efficiënter en rendabeler maken. Want het is door acties te meten en op te volgen, door te experimenteren en te leren, dat je als ondernemer groeit.

  Ik schrijf me in

  Hoe digitaal is jouw onderneming? Ontdek het via onze Scan!

  Met de UNIZO-scan Digitalisering meet je de digitale maturiteit van jouw onderneming. Gewoon de scan invullen en je krijgt advies op maat en algemene tips waarmee je meteen aan de slag kan.

  Doe de scan

   

  Partners in ondernemen: