Integraal vzw, aanbod voor ondernemers 50+

Integraal is de doelgroepenwerking van UNIZO en Liantis Sociaal Verzekeringsfonds voor ondernemers 50+. Integraal biedt informatie, gespecialiseerd advies en hulp bij eindeloopbaanmateries, toekomstplanning, pensioenvoorbereiding en bedrijfsoverdracht. 

Aanbod voor ondernemers 50+

Als zelfstandige ondernemer kan u bij Integraal terecht voor praktische infosessies, seminaries, ondernemersconferenties, informatie- en adviesmarkten, 50+ peterschapsreeksen, publicaties, handboeken en nuttige tools. De acties en initiatieven worden mogelijk gemaakt dankzij de actieve medewerking van projectpartners en -organisaties.

Informatiereeksen Pensioenvoorbereiding en Eindeloopbaanplanning

De infosessies ‘Denk vroeger aan later!’ staan stil bij het belang van een goede en tijdige bedrijfsoverdracht en eindeloopbaanplanning. Deze driedelige serie richt zich specifiek naar zelfstandige ondernemers die in de nabije toekomst met een overdracht van hun onderneming te maken krijgen. De verschillende elementen van de voorbereiding op de eindeloopbaan komen aan bod, met speciale focus op een vlotte overdracht van het bedrijf of de praktijk. Hiermee wil Integraal de doelgroep van ondernemers 50+ op tijd sensibiliseren en degelijk informeren.

In heel Vlaanderen

Om zoveel mogelijk ondernemers de kans te geven om deel te nemen, worden deze infosessies op 15 locaties in Vlaanderen aangeboden. Daarnaast organiseert Integraal samen met UNIZO Overnamecoach en UNIZO Ondernemersacademie opleidingen, conferenties en info- en adviesmarkten over de thema’s opvolging, overname en eindeloopbaan.

Publicaties

Integraal geeft gespecialiseerde publicaties en praktijkboeken uit over onderwerpen zoals familiale opvolging en overname en pensioen- en  eindeloopbaanplanning.

Advies, ondersteuning en dienstverlening op maat

Integraal ondersteunt bedrijven, verenigingen en organisaties bij het opzetten van eigen 50+ activiteiten en initiatieven, zoals trainingen en bedrijfsprogramma’s rond de voorbereiding op pensioen.