KMO Laureaat, prestigieuze prijs voor KMO’s

Sinds 1991 worden KMO’s in Vlaanderen en Brussel bekroond met de Hermesprijs. Deze prestigieuze prijs werd in 2006 door UNIZO omgedoopt tot de huidige ‘KMO Laureaat’. De KMO Laureaat is dé KMO award in Vlaanderen en Brussel met een sterke nationale uitstraling.

KMO Laureaat

Een schitterend visitekaartje voor uw onderneming

De bekroning tot KMO Laureaat is een schitterend visitekaartje voor uw KMO en een boost voor uw business! Samen met een onafhankelijke jury en met haar partners KBC, Electrabel, Proximus, EY, DHL en ADMB kiest UNIZO elke twee jaar de KMO Laureaat. Die wordt verkozen op basis van de geleverde prestaties op domeinen als innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie en milieu, ondernemingszin, corporate governance en marketing en communicatie.

Beloftevolle KMO

Sinds de editie 2014-2015 is er met de Beloftevolle KMO ook een nieuwe categorie. Elke ondernemer die maximum 10 werknemers in dienst heeft, en minimum 3 tot maximum 8 jaar actief (in hoofdberoep) is, kan zich kandidaat stellen. Het beloftevolle aspect van de onderneming komt sterk tot uiting in domeinen als innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, corporate governance en marketing & communicatie. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de groei-ambities van de ondernemer gedurende de komende 3 jaar. Richtcijfers daarbij zijn: ambitie om te groeien in tewerkstelling van minstens 5 medewerkers in de komende 3 jaar en/of de ambitie om jaarlijks de omzet met minstens 15 à 20% te laten groeien.

Zelfstandig ondernemen stimuleren en inspireren

UNIZO organiseert deze wedstrijd in de eerste plaats om het gezond zelfstandig ondernemen te stimuleren en inspireren. Maar ook om de essentiële rol van KMO’s in ons land te benadrukken. Wist u bijvoorbeeld dat KMO’s in ons land voor maar liefst 69% van de tewerkstelling zorgen? Maar toch gaat het debat meestal alleen over de grote bedrijven. De KMO’s zorgen daarnaast voor 61% van de toegevoegde waarde. Ze zijn met andere woorden letterlijk de draaischijf van onze economie. KMO’s verdienen dus de nodige erkenning. En ook dat willen we met KMO Laureaat in de verf zetten.