OvernameMarkt.be, de kortste weg tussen overnemers en overlaters

Denkt u er aan om uw zaak of bedrijf over te laten of te verkopen? Overweegt u eerder een uitbreiding en zoekt u een nieuw bedrijfspand? Of wilt u een vliegende start nemen en bent u op zoek naar een geschikte overname? OvernameMarkt.be is het platform bij uitstek met een ruim aanbod van bedrijfsovernames en bedrijfsvastgoed.

Ga naar Overnamemarkt

 

Wegens gebrek aan familiale opvolging zijn steeds meer ondernemers verplicht om op zoek te gaan naar externe overnemers. Met de steun van de Vlaamse overheid startte UNIZO daarom met OvernameMarkt.be. Inmiddels is dit overnameplatform met meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor overnemers en overlaters.

Bedrijfsovernames

OvernameMarkt.be biedt u een ruim aanbod van over te nemen bedrijven. Om uw eigen bedrijf in de kijker te zetten op OvernameMarkt.be stelt u eerst een bedrijfsprofiel op. Plaats het profiel online en start het zoekproces naar een geschikte overnemer op een discrete en betrouwbare manier. Contactgegevens en afspraken kunnen makkelijk elektronisch uitgewisseld worden met geïnteresseerde kopers. Gezien het belang en de complexiteit van een overname, kan u best een professionele overnamebegeleider contacteren om hierin bij te staan.

Bedrijfsvastgoed

In heel wat gevallen is er geen overname van het handelsfonds en blijft enkel het handelspand over. OvernameMarkt.be heeft een aanbod aan bedrijfsvastgoed voor zowel startende als groeiende ondernemingen. De rubriek 'bedrijfsvastgoed' op OvernameMarkt.be biedt u een ruime keuze aan nieuwe en over te nemen vastgoedprojecten: industriële panden, kantoren, magazijnen, opbrengsteigendommen en woningen voor gemengd gebruik.

Participaties

Overnamemarkt.be biedt u de mogelijkheid om minderheidsparticipatie te koop aan te bieden aan een derde partij, al dan niet samen met een actieve functie in het bedrijf. Als zaakvoerder-eigenaar die 100% van de aandelen bezit, kan u een deel van uw aandelen (= een participatie) aanbieden aan een medewerkend vennoot. Eventueel met de mogelijkheid om deze participatie later stapsgewijs te verhogen. Een stapsgewijze bedrijfsoverdracht biedt voordelen voor beide partijen.

Kennisdatabank

Bij een goede voorbereiding van een bedrijfsoverdracht hoort eveneens een relevant en bruikbaar informatiepakket. OvernameMarkt.be biedt u daarom een brede waaier aan publicaties over overnamefinanciering en tips en tools over alle aspecten van het overnameproces.

Uw voordeel als UNIZO-lid

De gewone prijs voor publicatie van een bedrijfsprofiel op www.overnamemarkt.be bedraagt €99 ( + btw) voor een standaardperiode van 3 maanden. UNIZO leden genieten  een korting van 25%. Als UNIZO lid betaalt u dus €75 (+ btw) ipv €99 (+ btw) voor een standaardperiode van 3 maanden.