UNIZO FREELANCE, Love to be Free

freelancerLove To Be Free  is het versterkend netwerk voor freelancers.
UNIZO adviseert, inspireert en verbindt freelancers om hen te helpen groeien als ondernemer.  Jaalijks worden - zowel online als offline - verschillende activiteiten georganiseerd met interessante workshops en keynotes. 

Elk jaar reikt de Europese Commissie de “Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering" uit. Op die manier tracht de Commissie te zorgen voor kruisbestuiving en inspiratie tussen verschillende organisaties over de Europese landsgrenzen heen.
We zijn trots u te melden dat het project Love to be Free, waarbij UNIZO freelancers informeert, connecteert en vertegenwoordigt is opgenomen op de shortlist voor de awards van 2022 in de categorie “Investering in ondernemersvaardigheden" 
De winnaars van de awards worden bekend gemaakt op 29 november in Praag. Hopelijk is ons project inspirerend voor andere organisaties! 

FreeBiz - hét lerend netwerk voor freelancers

Netwerken en bijleren. Dat is kortweg waar het lerend netwerk FreeBiz voor staat. Maandelijks kom je samen voor een leerrijke sessie. Maar er is meer... De kleinschalige groepen bieden ook ruimte om zakelijke en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Discreet, respectvol en in alle openheid en vertrouwen. In het FreeBiz-netwerk brengen we 10 ondernemers met pit en ambitie samen die willen inzetten op persoonlijke en professionele groei. Freelance ondernemers zijn immers van goudwaarde voor onze economie!

Meer info

Freelance Friday in 2022

Freelance Friday is een online studio talkshow waarin Riadh Bari elke aflevering enkele interessante gasten ontvangt. 
Tijdens de aflevering luisteren we ook naar freelancers op het terrein die vertellen hoe zij de dingen aanpakken in de dagelijkse praktijk. 

Je kan de afleveringen van april en september herbekijken op YouTube! 

  • Herbekijk hier de aflevering "Meer factureerbare uren voor je freelance onderneming" van 16 september 2022. 
    Samen met panelleden Herman Hellemans (Coaching Planet), Marleen Deleu (NextConomy) en Johan Huygh (ToManage) gaan we op zoek naar manieren om efficiënter te werken als freelancer.  
    Je hoort in deze aflevering ook weer hoe collega's streven naar meer efficiëntie. 
  • Herbekijk hier de aflevering "Meer opdrachten voor jouw freelance onderneming" van 22 april 2022. 
    Samen met panelleden Marleen Deleu (NextConomy), Melanie Deblanc (GigHouse), Frank Socquet (UNIZO) en Lieven Buyse (ExpertAcademy) 

Data voor de afleveringen van 2023 zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Een terugblik op de 4e editie van Dag van de Freelancer

Op 6 oktober verzamelden bijna 200 freelancers in Greenhouse BXL te Diegem voor de Dag van de Freelancer. 
Danny van Assche, topman van UNIZO, mocht het congres aftrappen met de presentatie van het Freelance Focus Rapport 2022. (Klik op de link om te downloaden) 
Robert Vlach, auteur van The Freelance Way kwam als headliner overgevlogen uit Praag en gaf een interessante uiteenzetting over het financieel beheer van je Freelance onderneming.
Verder kregen we van Marleen Deleu een overzicht van het FMS-rapport en waren er tal van interessante break-out sessies. 
Luk Smeyers kreeg de eer om deze 4e Dag van de Freelancer af te sluiten en hij deed dat met verve! 

Webinars

Zoek je specifiek informatie over een bepaald onderwerp? De kans is groot dat jouw vraag terugkomt in een van onze webinars. 
In korte video's van 10 minuten leggen we je uit hoe jij met de verschillende uitdagingen van jouw freelance business aan de slag kan! 

 

Uurtariefcalculator

Hoe bepaal jij je tarieven? Met de natte vinger? Doe de oefening en maak gebruik van onze uurtariefcalculator. Dankzij deze tool kom je gefundeerd tot een goed, onderbouwd tarief. Voer de parameters in en je ziet meteen of je vandaag te weinig, net genoeg of zelfs meer dan genoeg aanrekent?

Bereken je tarief met de uurtariefcalculator