De factuur (digitaal)

Sorry! Toegang tot deze pagina werd voorbehouden aan UNIZO leden.

Alles over het belangrijkste bedrijfsdocument in uw zaak

De factuur is met voorsprong het belangrijkste handelsdocument voor ondernemers. De factuur vormt immers een bevestiging van je diensten of goederen die
je geleverd hebt en waarvoor je uiteraard moet betaald worden.
Hoewel het op zich een eenvoudig document is, roept het heel wat vragen op. Uiteraard moet je weten hoe je een factuur moet opmaken en wanneer je een factuur moet opmaken. We gaan in deze adviesgids dan ook uitgebreid in op de aspecten van btw die van belang zijn in het kader van je facturatie. Ook de opkomst van de elektronische factuur zal je in de toekomst niet meer kunnen vermijden.
Daarnaast vergt het beheer van je facturen bijzondere aandacht. Hoe kan je ze best bewaren en welk bewijs levert de factuur?
De betaling van de factuur is natuurlijk het allerbelangrijkste. De modaliteiten daarvoor komen ook aan bod in deze gids.
Wij hopen het niet voor jou, maar toch is de kans heel groot dat je vroeg of laat bij het runnen van je zaak geconfronteerd zal worden met een probleem aangaande je facturen. Valse facturen of ongewenste voorvallen met facturen doen zich helaas vaak voor.

Digitale publicatie

Je ziet meer als UNIZO lid

Bent u reeds UNIZO-lid? Log dan in met uw UNIZO account. Anderzijds kan je een lidmaatschap aanvragen.