"Sluiten is niet de oplossing"


Jimmy Janssens, eigenaar van Silhouette Mol en LuxiD, vindt dat de enorme kettingreactie van de genomen maatregelen enorm onderschat is. “Winkels openhouden, maar tegelijkertijd mensen aanmoedigen om binnen te blijven, heeft natuurlijk een gigantische impact op de economie."

"Heeft de overheid al eens nagedacht op de impact van het thuisblijven op bijvoorbeeld een bandencentrale? Geen skivakanties, geen slijtage, geen werk. Ik ben gestart als ondernemer want dat zit gewoon in mijn genen. Ondernemen is voor mij een basisrecht. Door de huidige maatregelen worden de investeringen die wij al jarenlang weloverwogen en gecalculeerd doen, versus de belastingen en RSZ die jaren betaald werden, een negatief verhaal."

"Ondernemen is voor mij een basisrecht. "

 

"Kijk naar de kledingsector: Je moet sluiten in het topseizoen, vervolgens je stock aan soldenprijzen verkopen, en dan daarop BTW afdragen. Dat is niet proportioneel. Echte ondernemers worden vandaag de dag gebarricadeerd in hun passie en gedrevenheid, terwijl iedere ondernemer perfect zou kunnen aantonen dat alle hygiëne en veiligheids-maatregelen gerespecteerd worden.."

Wij ondernemers zoeken naar oplossingen omdat wij de oorzaak niet kunnen wegnemen, dat is aan organisaties zoals Unizo, Voka, Horica Vlaanderen enz. De overheid faalt en de correcte (veilige) ondernemer betaalt. Als elke overtreder op hun ‘verantwoordelijkheid” was aangepakt dan had dit niet hoeven te gebeuren. De overheid heeft blijkbaar het lef niet om “kleur” te bekennen. De restaurants die van dag 1 perfect hebben gehandeld naar gezondheid voor hunzelf, personeel en klanten worden gewoon niet gehoord. U bent de beste van de klas, proficiat, maar u bent niet geslaagd. Als ondernemer is dit niet te vatten (?) Ik ben er mij van bewust dat we dit virus nog lang gaan meedragen. Maak het dragelijk op de juiste manier en niet met de dreiging van boetes. De man in de straat draagt geen mondmasker voor de veiligheid, wel uit schrik dat ze een boete krijgen. Dat klopt toch niet. Het boezemt mij angst in dat wij ondernemers heel dit euvel laten passeren."

"Onder het motto “sluiten is niet de oplossing”, hou de gezonde mens aan het werk!"

UNIZO wil elke ondernemer een stem geven!

Wij zorgen ervoor dat die gehoord wordt bij de regering en bij alle beleidsmakers.
Wil je weten waar UNIZO op dit moment voor strijdt? 

Lees het in de blog van onze gedelegeerd bestuurder, Danny Van Assche

Wij willen je stem als ondernemer luider laten klinken en sterker laten doorwegen in het beleid.
Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk.
Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en harder met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.

Ik steun UNIZO om op te komen voor mijn belangen!