Snelwijzer - Brexit, een stand van zaken

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Belgische tijd). Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In die periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht.

Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets. Britten hebben recentelijk aangegeven dat ze de overgangsperiode niet gaan verlengen. Daardoor zou het kunnen dat het de EU en het VK niet lukt om uiterlijk 31 december 2020 tot goedgekeurde afspraken over de brexit te komen. De kans dat de EU en het VK dan invoerrechten op elkaars producten gaan heffen is reëel. Zelfs indien er goedgekeurde afspraken zouden worden gesloten komen douaneformaliteiten er sowieso vanaf 1 januari 2021.

Ben je al lid van UNIZO? Dan kan je de Snelwijzer downloaden, als je ingelogd bent. 

Klik hier. 

Nog geen lid? Vul het formulier hieronder in, en je ontvangt de Snelwijzer meteen!

 

 

Privacy

De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst die u met ons afsluit te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen gebruiken wij deze gegevens ook om u relevante informatie te bezorgen over het aanbod van UNIZO. U kan te allen tijde bezwaar maken tegen deze laatste verwerking, via eenvoudig verzoek op onze uitschrijfpagina of via privacy@unizo.be. Alle details over deze verwerkingen en uw rechten vindt u in ons privacybeleid