Geniet van het goedkopere 3% tarief als handelaar

Sinds 2009 kan u als handelaar ecocheques aanvaarden. Meer info over de ecocheque vindt u hier terug. Of bekijk alle info over ecocheques in het UNIZO Kennisnet.

Om als onderneming de ecocheques te kunnen aanvaarden, moet u uiteraard 'groene' producten aanbieden. Bovendien moet u toetreden tot één van de netwerken van uitgevers van ecocheques (Sodexo, Edenred). Ook voor het aanvragen van ecocheques, moet u zich wenden tot één van deze uitgevers. 

Exclusief voor UNIZO-leden die handelaar zijn, is er een interessante korting

U kan toetreden tot het ecocheque-netwerk van SODEXO aan het goedkopere 3%-tarief (i.p.v. 5%). Om te genieten van het goedkopere 3%-tarief voor papieren ecocheques, dient u slechts enkele stappen te ondernemen, afhankelijk van de vraag of u reeds bij het het ecocheque-netwerk van Sodexo  bent aangesloten: 

U bent reeds aangesloten bij het ecocheque-netwerk van Sodexo, maar geniet nog niet van de korting 

In dit geval volstaat het om een bewijs van het UNIZO-lidmaatschap (een fiscaal attest of een kopie van uw UNIZO-lidkaart) op te sturen naar Sodexo. Sodexo zet vervolgens automatisch uw bestaande overeenkomst om naar het voordelige tarief.

U bent nog niet aangesloten bij het ecocheque-netwerk van Sodexo

In dit geval kan u zich aansluiten door hier te klikken. U wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de website van Sodexo. U vult het online formulier in. Op het einde krijgt u een voorstel van aansluitingsovereenkomst. Indien u akkoord gaat, bezorgt Sodexo u vervolgens de nodige documenten.

Dit voordeel is geldig tot 31/03/2018.

Meer info: Loon en -voordelen, Ecocheque