14 mei 2019
Kortrijk / Netwerkactiviteit / Alle info voor het starten van jouw eigen zaak

Inspiratiecafé: tien tips voor een succesvolle opstart

Een eigen onderneming starten is jouw droom, maar ontbreekt het je aan de durf om de grote stap naar het zelfstandig ondernemerschap te zetten? Laat het aan onze ervaren ondernemers over om jouw vragen te beantwoorden. Kom te weten hoe zij zijn gestart en laat je inspireren door hun enthousiasme. Na het panelgesprek voorzien wij een meet & greet met de ervaren ondernemers waaraan je al jouw vragen kan stellen. Bovendien is het dé plek om je netwerk uit te breiden.

"Hoe is het om een eigen zaak te runnen? Hoe vind ik mijn klanten vooraleer ik opstart? Wie is mijn doelgroep?" Tijdens dit inspiratiecafé gaan we dieper in op de tips en tricks voor het opstarten van een eigen zaak. Daarnaast geven de ondernemers algemene praktische do's en dont's mee om succesvol te ondernemen.

Laat je inspireren door het enthousiasme van ervaren starters, ontmoet andere ondernemers in spé en grijp deze kans om je netwerk verder uit te breiden.

Voor iedereen met goesting om te ondernemen.

Zowel jonge als ervaren ondernemers beantwoorden deze avond al jouw vragen...

 • Hoe is het om een eigen zaak te runnen?
 • Wanneer schakel ik over van een idee naar een echte zaak?
 • Hoe weet ik welk type zaak ik moet runnen?
 • Welke uitdagingen van de toekomst zijn er voor ondernemers als mij?

Sprekers?

Volgende ondernemers laten we tijdens een panelgesprek aan het woord:

 • - Laura Verhulst - Madam Bakster
  Laura voelt zich als een vis in het water in haar ‘guiltfree’ bakery. De 25-jarige onderneemster weet wat ze wil en timmert elke dag hard verder aan haar verhaal. Het grote succes is te wijten aan haar blik op een ‘gemis’ in de maatschappij: tijdens haar dieet vond Laura moeilijk gezonde én lekkere desserts. Dus maakte ze die maar zelf! En de rest is geschiedenis, want Madam Bakster is bekend doorheen heel Vlaanderen.

  - Wouter Schoutteten - Het Graafschap
  Wouter maakt unieke en vakkundige illustraties in opdracht van professionals zoals Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Mex United en ga zo maar door. Tekenen in 'opdracht van' is dus de hoofdactiviteit, maar daarnaast kan je hem ook aan het werk zien als live-tekenaar tijdens vertelvoorstellingen en organiseert hij groepsworkshops in zijn zeefdrukatelier 'De Tafel van Zeven'.

  - Ann Coussement - Re-Mind

  Ann is een onderneemster in hart en nieren. In 2010 richtte ze Re-Mind op - een coachbureau waar iedereen terecht kan - en intussen leidt ze een team van 8 vaste medewerkers en meer dan 50 freelance coaches. Stilzitten staat niet in haar woordenboek. Als 31-jarige vrouw is ze niet alleen onderneemster, maar ook bestuurslid van UNIZO Kortrijk, regioraadvoorzitster bij UNIZO Zuid-West-Vlaanderen en docente marketing & strategisch management aan Vives Hogeschool Kortrijk

Programma:

 • 19u30: Ontvangst
 • 19u45: Start panelgesprek
 • 21u30: Meet & greet met ondernemers
 • 22u30: Netwerkdrink
 • 23u00: Einde

De deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan snel in! OPGELET: bij een onaangemelde afwezigheid zijn wij genoodzaakt om €25 aan te rekenen. Annuleren kan tot drie werkdagen voor aanvang van het evenement.

LET OP: deelnemen houdt risico’s in: uit eerdere inspiratiecafés blijkt dat maar liefst de helft verdere stappen zet richting een eigen zaak..

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
Deze activiteit is gratis.