Is bleken van tanden toegelaten zonder diploma van tandarts?

Er bestaan verschillende opleidingen voor het bleken van tanden, die georganiseerd worden buiten de opleiding van tandarts. Maar betekent dat ook dat iedereen die die opleiding gevolgd heeft ook effectief deze activiteit mag uitvoeren?  Er doken reeds verschillende problemen op van starters die de activiteit van bleken van tanden willen verzorgen. 

Het bleken van tanden of bleaching is een tandheelkundige ingreep. Er bestaan hier wettelijke regels over die evenwel niet zwart wit bleaching verbieden maar onze Belgische rechters interpreteren het wel in de richting van een verbod. Er bestaan blijkbaar organisaties die in België zelfstandigen zoeken om hun bleachingapparatuur aan te slijten, wetende dat het verboden is. 

Begint men toch en maakt men reclame zal de bij de Federatie Vrije Beroepen aangesloten organisatie VVT (Verbond van Vlaamse Tandartsen) deze zelfstandigen in gebreke stellen en desnoods klacht neerleggen bij het parket, dan wel klacht met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter. Er staan hier immers strafsancties op. 

Advies is dus dat tandenbleking enkel kan met een diploma van tandarts.

 

Meer over: Beroepsvoorwaarden vrije beroepen, Beroepen-beroepsvoorwaarden

Op zoek naar meer ondernemersinfo?

UNIZO ondernemerslijn - 0800 20 750Voor andere nuttige ondernemersinfo
raadpleeg hier het UNIZO Kennisnet:
geef je zoekterm in of zoek per thema
of trefwoord in onze databank.

Of contacteer UNIZO Ondernemerslijn voor
een persoonlijk eerstelijns advies of een
nuttig contact.

Ons adviesteam staat voor je klaar!