Dries Maes van Tuinbouwschool Melle wint Plankgas 2015

Dries Maes uit de Tuinbouwschool Melle wint met DM TreeCare & Landscaping, een tuinaanneming gespecialiseerd in onderhoud van bomen Plankgas 2015. Plankgas is een wedstrijd van UNIZO voor jongeren van de 3e en 4e graad secundair onderwijs om ondernemerschap te stimuleren. Dries overtuigde de jury met zijn knappe businessplan van een tuinaanneming gespecialiseerd in onderhoud van bomen. Zijn passie voor het vak, een goede kennis van de sector en ook de heldere kijk op de cijfers zorgden ervoor dat hij met de hoofdprijs naar huis mocht. Biologica, een concept rond biologische voeding met een bar, een boerderij en workshops van het Sint-Augustinusinstituut Bree kreeg de creativiteitsprijs voor de originele manier waarop Lori Delli Sant, Stiene Rutten, Lore Smeets en Amelie Verheyen hun plan voorstelden aan de jury. In totaal schreven 625 leerlingen zich in, goed voor in totaal 214 ondernemingsplannen.

Vijf groepen finalisten (uit scholen in Zaventem, Bree, Brugge en twee uit Melle) mochten hun ondernemingsplannen vandaag in Antwerpen komen pitchen in een wervelende show. De muzikale omkadering werd verzorgd door DJ Ste:ve Aspen, die dit jaar ook mee deed aan Plankgas. Ook bij hem kriebelt het om op korte termijn zijn eigen DJ-zaak op te starten.

Doel Plankgas
Plankgas is dé Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs. Plankgas maakt deed uit van de ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen en is een initiatief van Agentschap Ondernemen. Plankgas wordt georganiseerd door UNIZO Onderwijs & Ondernemen. Plankgas wil leerlingen sensibiliseren voor het ondernemerschap en hen aanmoedigen om te leren wat er allemaal komt kijken bij de uitwerking van een businessplan en bij de opstart van een eigen zaak. Een wedstrijd zoals Plankgas is een beproefde formule om dat ondernemerschap te stimuleren.

Jury
Vandaag kregen de vijf beste businessplannen een kwartiertje tijd om op een podium de professionele jury te overtuigen. In de jury An Quaethoven (Agentschap Ondernemen), Pascal Cools (Flanders DC), Ann Van Limberghen (UNIZO Onderwijs & Ondernemen), Luc Van den Cruijce (Precipio), Kevin Yseboodt (KBC) en Julie Naesens (UNIZO Onderwijs & Ondernemen).

Andere finalisten
De andere projecten die de finale haalden: Beauty Dog, een hondentrimsalon aan huis van Charlotte Vandecan (ZAVO Zaventem), Breakfast 9000, een horecazaak waar studenten in stilte kunnen studeren van Tim Serranne (Sint-Franciscus Melle) en tenslotte Valemalis, een uitvaartcentrum voor dieren van Janne Roels, Thomas Vandamme, Jasper De Buysere, Victor Nauwynck en Hendrik Cornette (Sint-Lodewijkscollege Brugge).

Meer weten of contactgegevens van de winnaar? Contacteer Julie Naessens, coördinator Onderwijs en Ondernemen via 0498 63 07 53 of julie.naessens@unizowvl.be