Startersverhaal Bo

Bedrijf: Gftd. Jewelry, opgestart in augustus 2020 

  • Hoe ben je bij het Startersplatform terecht gekomen? 

Ik zat in een traject bij VDAB. Na jaren als bediende in de farmaceutische sector had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Ik speelde al langer met het idee om mijn eigen zaak op te starten en een eigen juwelenlijn te lanceren. VDAB stelde voor om me te laten begeleiden zodat ik een goede en doordachte opstart kon maken. En zo kwam ik bij het Startersplatform van UNIZO terecht.

  • Hoe heeft het Startersplatform je geholpen bij de realisatie van je ondernemersidee? 

Het idee van mijn juwelenlijn was al redelijk goed uitgewerkt. Vooral het creatieve gedeelte, de ontwerpen, leveranciers en de look & feel had ik al. Maar er komt veel meer bij kijken. Zo is er het financiële verhaal en de haalbaarheid. Dat was een oefening die ik wat voor mij uit schoof.  
Dorien, mijn adviseur van het begeleidingstraject Starten, hielp mij om die financiële oefening te maken met behulp van het platform. Eerst en vooral door te starten bij het begin en een degelijk businessplan op te stellen. Het heeft me enorm geholpen om even rustig alles te overlopen. Wat wil ik doen, hoe wil ik het doen, wie is mijn doelgroep,… Eens die basis gelegd was, kon ik naar het financiële aspect kijken. Wat zijn mijn kosten? Hoe bepaal ik de juiste verkoopprijs? En wat zijn mijn doelstellingen voor zowel het eerste jaar als de jaren nadien? 
Om mijn zaak te kunnen opstarten had ik bovendien een financieel krediet van de bank nodig. En ook daarvoor was mijn business- en financieel plan cruciaal. Dankzij UNIZO-adviseur Dorien waren beide plannen heel grondig en doordacht opgesteld en heb ik ook een lening gekregen om mijn zaak effectief op rails te zetten.

  • Wat is jouw tip voor andere starters? 

Maak tijd voor je financieel plan. Zo kan je veel beter inschatten of je ondernemersidee überhaupt financieel haalbaar is. 

Ontdek hoe het Startersplatform ook jou kan helpen met het oprichten van je eigen zaak!