Startersverhaal Elien

Bedrijf: Syndic Ieperlee, opgestart op 01.01.2022

  • Hoe ben je bij het Startersplatform terecht gekomen? 

Via een advertentie op Facebook voor starters. 

  • Hoe heeft het Startersplatform je geholpen bij de realisatie van je ondernemersidee? 

Het gaf mij een véél duidelijkere en gedetailleerde kijk op wat ik nu precies wou ondernemen en wat er hierbij allemaal kwam kijken. 
Bij het ondernemingsplan waren vooral de pitch, de missie & visie de 3 belangrijkste pijlers op dat moment. Per onderdeeltje werd alles tot in detail overlopen. Wat wil ik, waar wil ik naartoe en vooral hoe zal ik mij onderscheiden van de rest, wie zijn mijn concurrenten, wat met marketing, ... 
Voor mij was de begeleiding bij zowel het ondernemingsplan alsook het financieel plan een echte geruststelling. 
Ik volgde ook het begeleidingstraject Starten. Gezien je steeds kan terugvallen op een ervaren coach is er ruimte om zaken verkeerd in te schatten of fouten te maken. De coach zal onmiddellijk bijsturen waar nodig. Ook de extra sessie op het einde van het traject is nog eens een extra motivatie en start up. Want eens je beide plannen netjes hebt opgemaakt, dient er natuurlijk ook actie genomen te worden. 

  • Wat is jouw tip voor andere starters?

Laat je zo goed mogelijk begeleiden op alle vlak. Zowel voor het financiële als het ondernemersgedeelte. Vaak heb je als starter wel een idee wat je wil doen en waar je graag naartoe wil, maar het idee of de visie is nog onvolledig en niet voldoende uitgewerkt. Je ziet soms de mogelijke valkuilen niet. Ook het financieel plan en de opmaak ervan brengt heel wat duidelijkheden met zich mee. Waaraan kan ik mij verwachten? Waarmee moet ik rekening houden? Wat moet ik verdienen om een gezonde onderneming te hebben?

Ontdek hoe het Startersplatform ook jou kan helpen met het oprichten van je eigen zaak!