Startersverhaal Kaatje

Bedrijf: Brouillon, opgestart begin 2022

  • Hoe ben je bij het Startersplatform terecht gekomen?

Via een vriend hoorde ik dat UNIZO verschillende coaching sessies aanbood voor starters. Via zo'n coaching sessie kwam ik bij het platform terecht. De sessies kan ik trouwens ook ten zeerste aanbevelen, omdat dit zorgt voor een eerste aftoetsing van het idee. Je moet plots vragen beantwoorden van iemand die het concept nog niet kent/begrijpt en dat zorgt ervoor dat je alles op scherp stelt. Daarnaast is het ook wel fijn om deadlines te hebben, zo weet je dat je vooruit moet!

  • Hoe heeft het Startersplatform je geholpen bij de realisatie van je ondernemersidee? 

Het Startersplatform vraagt wel wat inspanning om in te vullen, zeker omdat je verschillende stappen doorloopt. Maar het platform stelt je de juiste kritische vragen en maakt het plots wel heel concreet: "Waar wil jij binnen 3 jaar staan? Welke objectieven heb je voor ogen? Hoe ga je dat verwezenlijken en met wie ga je daarvoor samenwerken?". Het platform bundelt ook alle belangrijke elementen van je businessplan. Bijvoorbeeld het opstellen van een kasplanning a.d.h.v. de template was iets waar ik zelf nooit aan zou gedacht hebben, maar wat wel cruciaal is om een idee te krijgen van de nodige financieringen om je investeringen te kunnen aanschaffen. 

  • Wat is jouw tip voor andere starters?

Voldoende feedback vragen aan je omgeving, maar vooral ook aan de markt. Beginnen met kleine tests door prototypes aan de man te brengen, waarbij je zelf objectieven opstelt en daarna evalueert. Laat je zoveel mogelijk inspireren door andere merken en vorm zo de identiteit van je eigen merk. Denk goed na, maar ook niet té veel; als je de juiste portie goesting hebt, ga er dan vooral voor! 

Ontdek hoe het Startersplatform ook jou kan helpen met het oprichten van je eigen zaak!