Startersverhaal Kristof

Bedrijf: Samen Fit – opgestart op 29 januari 2022.

  • Hoe ben je bij het Startersplatform terecht gekomen?

In feite is dat gekomen door een info avond van ‘BAASxs’, deze hadden een sessie georganiseerd voor jonge starters in het Mechelse. Daar had ik voor de eerste keer An Wouters van UNIZO gesproken.
Het heeft uiteindelijk daarna nog 1,5 jaar geduurd voor ik contact opnam met UNIZO Antwerpen, om dan uiteindelijk met het platform van start te gaan.

  • Hoe heeft het Startersplatform je geholpen bij de realisatie van je ondernemersidee? 

Dit platform heeft echt een cruciale rol gespeeld in de concrete uitwerking van mijn zaak. Het bracht vooral structuur en verheldering. Administratie en documentatie is voor mij echt een werkpunt.
Door deze stap-voor-stap begeleiding op het platform, word je een beetje gedwongen om tijdig dingen op papier te zetten, en bepaalde zaken uit te schrijven. 
Je kan hier altijd naar teruggrijpen als je; communiceert met je doelgroep, persteksten moet maken, onderhandelen met stakeholders, en zo verder. 
Ik volgde ook het begeleidingstraject Starten en dit biedt ook een enorme mentale steun, want soms voel je je er heel alleen in staan en dan is het fijn dat je kan sparren met een expert. 

  • Wat is jouw tip voor andere starters?

Zorg ervoor dat je je goed omringt. Probeer met zo veel mogelijk (verschillende) mensen over je ideeën en plannen te spreken. Zo verruim je je perspectief, want wat jij weet over je product/dienst komt niet altijd overeen met wat je potentiële klanten weten of begrijpen.

Ontdek hoe het Startersplatform ook jou kan helpen met het oprichten van je eigen zaak!